Marko Kump 5. v Istri, Peter Sagan ostaja brez zmage

Marko Kump 5. v Istri, Peter Sagan ostaja brez zmage
13.03.2015 AVTOR: D. Z.
Peto etapo na dirki Pariz-Nica je dobil Davide Cimolai. Simon Špilak v skupini z najboljšimi. V Italiji je zmagal Greg Van Avermaet. Marko Kump 5. na Hrvaškem.
PARIZ-NICA
Za kolesarji na 73. dirki Pariz-Nica je že peta etapa. Tokrat so na svoj račun spet prišli vsaj nekateri sprinterji. Etapa ni bila povsem pisana njim na kožo, zato so nekateri odpadli. Etapa je bila dolga 192 km, start je bil v Saint Etiennu, cilj pa v Rasteauju. Kolesarji so morali premagati štiri kategorizirane vzpone. Že na 12 km je bil gorski cilj vzpona prve kategorije. Potem so bili še trije vzponi. Dva tretje in eden druge kategorije. Zadnji vzpon je bil na 184 kilometru. Prvi se je v pobeg podal Thomas De Gendt.

Napadel je po vsega petih kilometrih dirkanja. Sledili so mu Andrew Talansky, Sicard, Silin in Poljanski. A njihov poskus je glavnina uspela zatreti in videli smo sprint skupine dobrih 40 kolesarjev. Najboljši je bil Davide Cimolai, ki tako nadaljuje uspešen prvi del sezone moštva Lampre Merida. Po dobrih štirih urah je premagal Bryana Coquarda in Michaela Matthewsa. Simon Špilak je bil 29. Ciljno črto je prečkal v času zmagovalca. Borut Božič je bil 48. V skupnem seštevku ni prišlo do sprememb. Vodi še vedno Michal Kwiatkowski. Špilak je 11.

TIRRENO-ADRIATICO
Na dirki Tirreno-Adriatico so kolesarji opravili s tretjo etapo. Začela se je v Cascini, končala pa v Arezzu. Dolga je bila 203 kilometre. Lani je etapo, ki je prišla v Arezzo dobil Peter Sagan in Slovak je bil glavni favorit za zmago tudi tokrat. Etapa je bila predvsem v zaključku dovolj zahtevna, da sprinterji niso mogli računati na boj za zmago. Zato pa so med sabo obračunali nekateri mojstri enodnevnih klasik.

Petru Saganu se zmaga v letošnji sezoni še vedno izmika in član Tinkoff Saxa tudi tokrat ni bil najboljši. Po skoraj štirih urah dirkanja je zahteven sprint dobil Greg Van Avermaet, ki je premagal prav Sagana. Tretji je bil Zdenek Štybar. Sledili so še Pozzato, Cancellara, Geschke, Martens, Grivko, Uran in Poels. Van Avermaet je prevzel tudi vodstvo v skupnem seštevku. Sagan je drugi, Malori pa je padel na tretje.

ISTRSKA POMLAD
Na dirki Istrska pomlad, na kateri nastopajo tudi predstavniki slovenskih moštev, je za kolesarji prva etapa, ki je po včerajšnjem prologu  že prinesla veliko sprememb. Poreč je gostil start razgibane preizkušnje, ki se je končala v Labinu. Dolga je bila 158 kilometrov, predvsem na zaključnem vzponu pa smo videli zelo zanimiv boj za zmago. Te se je veselil Rus, sicer član moštva Itera Katjuša Sergej Nikolajev.

Drugi je bil Avstrijec pri moštvu Synergy Baku Markus Eibegger. Sedem sekund za njima je ciljno črto prečkal Michael Gogl. Najboljši Slovenec je bil Marko Kump, ki je ravno tako zaostal za sedem sekund. Kolesar Adrie Mobila je zasedel peto mesto. Omenimo še 18. mesto Andija Bajca, 26. Jana Tratnika (oba Amplatz BMC) in 31. Roka Korošca (Radenska Ljubljana).
Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ