Marko Kump 6., Luka Mezgec pomagal do zmage

Marko Kump 6., Luka Mezgec pomagal do zmage
12.02.2018 AVTOR: D. Z.
Marko Kump šesti na dirki Clasica de Almeria. Luka Mezgec kapetanu Calebu Ewanu pomagal do zmage.

V Španiji so izpeljali že 33 dirko Clasica de Almeria. Dirka spada v ekstra kategorijo dirk. Dolga je 185 kilometrov. Začne se v Almeriji, konča pa v Roquetasu de Mar.

Čeprav so mnogi predvidevali, da bo na koncu prišlo do sprinta glavnine, je vseeno prišlo tudi do številnih napadov. Kmalu se je izoblikovala manjša skupina ubežnikov, ki so jo sestavljali: Axel Journiaux (Direct Energie), Diego Rubio (Burgos-BH), Dries De Bondt (Vérandas Willems-Crelan), Maxim Belkov (Katjuša-Alpecin), Rob Britton (Rally Cycling), Cristian Rodr íguez (Caja Rural-Seguros RGA) in Marc Buades (Fundaci ón Euskadi).

Privozili so si več kot štiri minute prednosti, potem pa so se v lov za njimi podali člani Mitchelton Scotta in LottoNL Jumba. Potem so na vrsto prišli vzponi in razlika se je hitro zmanjšala na dobro minuto. Še pred sprintom jih je glavnina ujela in sledil je sprint velike skupine. Najmočnejši je bil Caleb Ewan, ki je tako tudi s pomočjo Luke Mezgeca – je eden izmed glavnih mož v sprinterskem vlaku – prišel do prve letošnje zmage v Evropi. Drugi je bil Danny Van Poppel, tretji pa Timothy Dupont. Odlično se je v sprintu znašel tudi Marko Kump, ki je zasedel šesto mesto. Luka Mezgec je bil 25., Jan Tratnik 63., Simon Špilak pa 69.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ