Marko Kump do zmage in majice v Zadru, Boleta ustavila prazna guma

Marko Kump do zmage in majice v Zadru, Boleta ustavila prazna guma
23.04.2015 AVTOR: D. Z.
Na dirki po Hrvaški je drugo etapo v sprintu dobil Marko Kump iz Adrie Mobila. Še eno gorsko etapo na dirki po Trentinu je dobil Domenico Pozzovivo, Richie Porte obdržal vodstvo.

Dirka po Hrvaški
A najprej na Hrvaško. Tam poteka dirka prve kategorije, ki se ponaša s prenosi na Eurosportu in na hrvaški nacionalni televiziji. Na dirki nastopata tudi moštvi Adria Mobil in Radenska Ljubljana. Tokrat je za kolesarji že druga etapa od Šibenika do Zadra. Dolga je bila 180 kilometrov. Kolesarji so morali premagati vsega en gorski cilj, kljub temu, da je bila etapa razgibana pa smo videli sprint glavnine.

Tokrat je v tem sprintu mojstrstvo pokazal Marko Kump. Član Adrie Mobila je po včerajšnjem tretjem mestu tokrat stopil na najvišjo stopničko. Med najboljšo deseterico ni bilo drugega Slovenca. Jure Miškulin iz Radenske je bil 13. Kump je prevzel tudi vodstvo v skupnem seštevku, saj je Grega Bole dober kilometer in pol pred ciljem dobil defekt in se sprinta ni mogel udeležiti. Bole je s petimi sekundami zaostanka drugi. Pred kolesarji je kraljevska tretja etapa. Dolga bo skoraj 230 kilometrov, končala pa se bo na Učki.

Dirka po Trentinu

Na dirki po Trentinu – gre za dirko ekstra kategorije – je za kolesarji tretja etapa. Tudi ta zelo zahtevna. Do izraza so prišli pravi hribolazci. Kraj Ala je gostil start, cilj pa je bil v Fierozzu Val dei Mocheni. Etapa je bila dolga dobrih 180 kilometrov. Kolesarji so morali premagati tri kategorizirane vzpone. Vse v zaključku. Dva druge in enega prve kategorije. Etapa se je končala na vrhu vzpona druge kategorije.

Majico vodilnega je po zmagi v prvi etapi nosil Richie Porte. Konkurenti so kolesarje Skya nepsrestano napadali in ekipo postavili pod velik pritisk. Na zaključnem vzponu je napadel Pozzovivo in si privozil etapno zmago. Drugi je bil Landa, tretji pa Porte, ki je tako obdržal vodstvo v skupnem seštevku. Zdaj ima 22 sekund prednosti pred Lando in 58 pred klubskim kolegom Konigom.

Zaključek 2. etape dirke po Hrvaški
 

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ