Marko Kump do zmage v Romuniji

Marko Kump do zmage v Romuniji
07.06.2019 AVTOR: DZ, vir: Adria Mobil

Marko Kump je dobil prvo etapo na dirki prve kategorije Tour of Bihor. Četrti je bil David Per, ki je tako dopolnil ekipni uspeh Adrie Mobila.

Etapna dirka Tour of Bihor v Romuniji spada med dirke prve kategorije, na kateri nastopajo kolesarji Adrie Mobila in se tako pripravljajo na dirko po Sloveniji. Prva etapa se je začela in končala v mestu Oradea. Dolga je bila 163 kilometrov. Na koncu je prišlo do sprinta glavnine. Zmage pa se je veselil Marko Kump. Pelucchi je bil drugi Bonifazio pa tretji. Uspeh Adrie Mobila je dopolnil David Per, ki je zasedel četrto mesto.

"Taktično smo vozili za Marka Kumpa, podobno kot nameravamo na uvodni etapi dirke Po Sloveniji. Zjutraj je bil napovedan močan stranski veter, v katerem smo želeli voziti zelo agresivno in skupino razredčiti. Vetra ni bilo, skupina se je držala skupaj," je v uradni izjavi za javnost pojasnil športni direktor Branko Filip:

"Pobeg je uspel dvema kolesarjema, vendar smo skupaj z ekipami Androni Giocattoli - Sidermec in Elkov - Author Cycling Team nadzirali situacijo. V zadnjih 20 kilometrov je bilo veliko del na cestah in uničili smo vsaj 3, morda celo 4 karbonske obroče. Ekipa je kljub temu opravila odlično delo in izvedla popoln zaključek, naveza Marko Kump in David Per je še posebej odlična in zasluženo sta osvojila prvo in četrto mesto." V soboto bosta na sporedu dve etapi. Najprej dva kilometra dolg kronometer, potem pa 120 kilometrov dolga etapa.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ