Marko Kump dobil etapo v Banjaluki, Jan Polanc šesti v Turčiji

Marko Kump dobil etapo v Banjaluki, Jan Polanc šesti v Turčiji
21.04.2019 AVTOR: DZ

Marko Kump je dobil zadnjo etapo na dirki Beograd-Banjaluka. Končala se je dirka po Turčiji. Jan Polanc jo je končal kot šesti.

Marko Kump do zmage
Nedelja. Dan, ko se končujejo tudi nekatere etapne dirke. Med drugimi tudi dirka Beograd-Banjaluka. Letos je to bila dirka prve kategorije, na kateri so nastopili tudi nekateri Slovenci. Nenazadnje slovenska reprezentanca, pa tudi LjubljanaGusto Santic in Adria Mobil.

V skupnem seštevku so Slovenci možnosti za visoka mesta zapravili že v prvi etapi, ki je bila tudi najtežja in je edina prinesla nekoliko razlik med najboljšimi. Pravo slovensko upanje za visoke etapne uvrstitve je tako bil le sprinter Marko Kump, ki je v tretji etapi zasedel tretje mesto. Zadnja etapa pa je kolesarje popeljala od Prnjavorja do Banjaluke.

Dolga je bila 175 kilometrov. Tudi tokrat smo videli sprint glavnine, v katerem pa je bil zelo prepričljiv prav Marko Kump. Veselil se je zaslužene zmage. Pawel Franczak je bil drugi Aaron Grosser pa tretji. Katrašnik, sicer Kumpov klubski kolega pri Adriji Mobilu je bil četrti. Prav v zadnji etapi je Pawel Franczak prišel do končne zmage. Po zaslugi bonifikacij se je izenačil z Aaronom Grosserjem.

Valter Attila je dirko končal kot tretji. Najboljši predstavnik slovenskih ekip je bil Benjamin Hill. Avstralec v dresu moštva Ljubljana Gusto Santic je dirko s šestimi sekundami zaostanka končal na petem mestu. Najboljši Slovenec je bil Gašper Katrašnik na 16. mestu. Matic Grošelj 20., Žiga Ručigaj 21. Vsi so zaostali za deset sekund.

Jan Polanc Turčijo končal kot šesti
Končala pa se je 55. dirka po Turčiji. Dirka spade med dirke World Toura, pa čeprav je bilo na startu zgolj World Toura samo šest ekip iz elitne serije. Kljub vsemu smo videli zanimivo dirkanje. Dirka se je začela v Carigradu in po šestih dneh tam tudi končala. Zadnjo etapo je v sprintu dobil Caleb Ewan, ki je tu slavil drugo etapno zmago v tem tednu. Prvi dve etapi je dobil Sam Bennett, eno pa Fabio Jakobsen. Dirko je dobil Felix Grossschartner.

Kolesar Bore Hansgrohe si je zmago priboril v kraljevski sobotni etapi, ki jo je tudi dobil. Za 19 sekund je ugnal Valeria Contija, za 25 pa Merhawija Kudusa. Četrti je bil Remco Evenepoel, peti Edgar Pinto. Na šestem mestu pa je dirko končal Jan Polanc. Njegov zaostanek pa 1:12. Najboljši po točkah je bil Sam Bennett, tudi član moštva Bora Hansgrohe. Največ točk na gorskih ciljih je zbral Thimo Willems (Sport Vlaanderen-Baloise).

Značke: Cestno
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ