Marko Kump dobil še drugo etapo na Kitajskem, Jan Tratnik 5. v Avstriji

Marko Kump dobil še drugo etapo na Kitajskem, Jan Tratnik 5. v Avstriji
06.07.2015 AVTOR: D. Z.
Marko Kump nadaljuje z izjemnimi predstavami. Kot vodilni v skupnem seštevku je dobil tudi drugo etapo na dirki Tour of Qinghai Lake. Jan Tratnik 5. v Avstriji

Kitajska
Na dirki ekstra kategorije Tour of Qinghai Lake je za kolesarji 2. etapa. V majici najboljšega v skupnem seštevku je kolesaril zmagovalec prve etape Marko Kump. Adria Mobil pa rumene majice ni samo branila. Etapa od Duobe do Datonga je bila dolga 188 kilometrov in spet je prišlo do sprinta glavnine.

Po skoraj štirih urah in pol dirkanja je ta sprint pripadel Marku Kumpu, ki se je tako veselil druge etapne zmage zapored in že 13. v tej sezoni. Andrij Kulik je bil drugi, tretji pa Mattia Gavazzi. Kump ima v skupnem seštevku deset sekund prednosti pred Gavazzijem in 13 pred Davidom Winstonom.

Avstrija
Na dirki ekstra kategorije po Avstriji se je spet izkazal tudi Slovenec. Za kolesarji je že nekoliko bolj razgibana druga etapa. Litschau je gostil start, cilj pa je bil v Grieskirchnu. Etapa je bila dolga 196 km. V zaključku je glavnino presenetil David Tanner. Kolesar IAM Cyclinga je po skoraj petih urah dirkanja za sekundo ugnal Clemena Venturinija. Peter Kusztor je bil z dvema sekundama zaostanka tretji. Tudi tokrat se je odlično odrezal Jan Tratnik. Spet je zasedel peto mesto. 

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ