Marko Kump drugič zapored

Marko Kump drugič zapored
27.07.2016 AVTOR: D. Z.
Na dirki Tour of Qinghai Lake je še drugič zapored slavil Marko Kump, medtem ko je Matej Mugerli ostal na četrtem mestu v skupnem seštevku.

Na dirki ekstra kategorije Tour of Qinghai Lake je za kolesarji deseta etapa. Start je gostilo mesto Tianshui, cilj pa je bil v mestu Pingliang. Kolesarji so morali premagati kar 240 kilometrov. Kolesarji so se v prvih 120 kilometrih vseskozi vzpenjali in prav po 120 kilometrih dosegli najvišjo točko dneva.

Ta je ležala na več kot 2200 metrih nadmorske višine. Sledil je dolg spust z vmesnimi krajšimi vzponi. Naslednji vzpon se je začel po 180 kilomerih dirkanja, potem spet spust in od 210 kilometra naprej postopno vzpenjanje vse do cilja. Etapa sicer še zdaleč ni bila lahka, pa vendarle smo videli sprint večje skupine kolesarjev. V boj za zmago se je podalo skoraj 80 kolesarjev.

Najmočnejši pa je bil še drugič zapored Marko Kump, sicer član Lampreja Meride. Matej Mugerli se je izkazal s sedmim mestom. Drugo mesto je zasedel Jevgenij Gidič, tretji pa je bil Nicolas Marini. »Imel sem dobre noge in veliko samozavesti, ki sem jo pridobil po zmagi v prejšnji etapi. Obenem sem vedel, da lahko računam na pomoč kolegov, « je najprej dejal Marko Kump, potem ko se je zmage veselil po več kot petih urah in pol dirkanja.

»Ker je bil Zurlo v pobegu dneva, smo se preostali člani ekipe lahko vozili v skupini in hranili moči za zaključek. Conti, Cattaneo in Xu Gang so me skozi celotno zares dolgo etapo odlično spremljali. Tako sem lahko v sprint prišel še zelo spočit. Vedel sem, da sem dober in sprint sem začel dvesto metrov pred ciljem. Nihče pa me ni mogel prehiteti, « je še pojasnil Kump.

Obenem pa je še dodal: »Sem zelo zadovoljen. To je zmaga, ki jo želim deliti s celotno ekipo. Čeprav nas je tukaj samo pet, smo zelo učinkoviti. Uresničiti nam uspe vse taktične zamislil športnega direktorja Vicina. Že trikrat so se izkazale za zmagovite. « V skupnem seštevku je vodstvo ubranil Vitalij Buts. Drugi je bil Sergej Lagkuti, tretji pa Alberto Cecchin. Na četrtem mestu je Matej Mugerli. Član Synergy Bakuja zaostaja za 53 sekund.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ