Marko Kump in David Per se vračata v Adrio Mobil

Marko Kump in David Per se vračata v Adrio Mobil
13.11.2018 AVTOR: DZ, foto: sirotti

Iz Adrie Mobila so sporočili, da se v njihove vrste v prihodnji sezoni vračata Marko Kump in David Per.

Marko Kump in David Per se tako po izkušnjah v tujini vračata v domače okolje, kjer sta se razvijala. Marko Kump pa je je prvič iz Adrie Mobila odšel leta 2011, ko je bil član moštva Geox. Sledila je vrnitev v novomeški klub in potem odhod v Saxo Tinkoff oziroma Tinkoff Saxo. Tu je bil leta 2013 in 2014. Potem se je vrnil v Adrio Mobil. V zlati sezoni 2015 je dosegel kar 20 zmag in dobil novo priložnost med elito, saj je odšel v Lampre Merido. Leta 2017 je ob spremembi sponzorja postal član UAE Team Emirates. Letos je bil sotekmovalec Jana Tratnika pri poljskem Prokontinentalnem moštvu CCC Sprandi Polkowice.

Zdaj pa je tudi uradno, da se 30-letna “Dolenjska puščica” vrača v dolenjsko ekipo: “V Adrio Mobil se vračam z vedno istim razlogom. Enostavno se tukaj počutim kot doma in prepričan sem, da je tudi to izrazito pomagalo pri vseh dobrih rezultatih, ki sem jih z ekipo dosegel v preteklosti. V tem okolju sem odraščal in tukaj so ljudje, ki so me naučili pomembnih vrednot - v povezavi s kolesarstvom in tudi izven športa. Z Bogdanom Finkom in Mojco Novak sem bil vedno v super odnosih in neizmerno sem jima hvaležen za vse zaupanje, ki sta mi ga namenila.”

Kump se očitno veseli tudi sodelovanja z novim športnim direktorjem Brankom Filipom: “Ob vrnitvi Branka Filipa komaj čakam, da začnemo novo sezono za katero mislim, da bo uspešna. Branka poznam še iz mladinskih vrst in do njega gojim veliko spoštovanje. Verjamem, da bo prihodnje leto uspešno in upam, da bom povrnil zaupanje vsem, ki so mi na moji športni poti pomagali do točke, v kateri sem zdaj. Ekipa za naslednje leto je zelo kakovostna in se že veselim prvih priprav, ki so tik pred vrati.”

23-letni David Per je dve leti preživel v moštvu Bahrain Merida: “Po dveh letih se vračam v Kolesarski klub Adria Mobil. Vse izkušnje iz preteklih let želim vnovčiti in doseči čim več dobrih rezultatov zame in za ekipo. Z veseljem pričakujem začetek nove sezone.” Seveda se obeh kolesarjev veseli tudi Bogdan Fink, direktor kluba: “Vračata se dva izjemna kolesarja, oba iz šole našega kluba in oba bogatejša z izkušnjami iz tujine. Posebej Kump je zapisan v zgodovino kluba - in to z velikimi črkami, Per še mora pokazati vse svoje adute. Oba sta del nove svežine, ki je prišla v ekipo in zagotovo smo skupaj na poti uspeha.”

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ