Marko Kump najboljši v Novem mestu

Marko Kump najboljši v Novem mestu
05.04.2015 AVTOR: D. Z.
168 km dolgo dirko za VN Adrie Mobil je dobil domačin Marko Kump. Med deseterico je bil še Jan Tratnik, ki je zasedel 4. mesto.

Kolesarski klub Adria Mobil je organiziral prvo enodnevno dirko za VN Adrie Mobila. Prav zato so se kolesarji na pot podali izpred novomeške tovarne. Na startu sta bila tudi Jani Brajkovič in državni prvak Matej Mugerli, ki sta vozila za reprezentanco, saj njuna kluba nista prišla na dirko. Tokrat je bila dirka namenjena sprinterjem. Na startu je bil 164 kolesarjev iz 22 ekip. 

Kolesarje je zelo motil mraz, pa tudi veter. Dirko sta zaznamovala ubežnika Martin Schoffman (Team Felbermayr Simplon Wels) in Lukasa Pöstlberger (Tirol Cycling Team), ki sta si privozila več kot tri minute prednosti pred glavnino. Tudi na treh "balkanskih krogih" sta še bila v ospredju, a je imela Adria Mobil v glavnini vse pod nadzorom. Sledila sta dva krajša kroga v središču Novega mesta. Tik pred sprintom je z napadom poskusil glavnino presenetiti Mugerli, ujeli pa so ga manj kot pol kilometra pred ciljem.

Sledil je sprint na Glavnem trgu. Ta sprint pa je dobil Marko Kump, ki se je ekipi oddolžil za izjemno pomoč. Filippo Fortin je bil drugi, po dobrih štirih urah dirkanja pa je tretje mesto zasedel Mattia Gavazzi. Jan Tratnik je bil četrti. 13. je bil Martin Otoničar, 14. Gašper Katrašnik, 17. Andi Bajc. Hrvat Matija Kvasina je bil najboljši na gorskih ciljih. Na sporedu sta bila dva. Oba bolj v prvem delu trase, ko so se kolesarji dvakrat povzpeli na 538 metrov visoko Brezovico.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ