Marko Kump nepremagljiv na domačih cestah

Marko Kump nepremagljiv na domačih cestah
07.04.2019 AVTOR: DZ

Marko Kump je dobil 5. VN Adria Mobil. V sprintu manjše skupine so se izkazali še David Per, Jaka Primožič in Matic Grošelj.

Na Dolenjskem so izpeljali že peto dirko za Veliko nagrado Adrie Mobila. Dirka se je že po tradiciji začela pred tovarno glavnega sponzorja kluba in tudi glavnega pokrovitelja dirke. Prvič so dirko izpeljali leta 2015. Takrat je bil najboljši Marko Kump. Potem pa so trikrat slavili Italijani. Kumpa je nasledil Filippo Fortin. Sledila je zmaga Antonina Parinella in lani je uspeh ponovil Fortin. Slovencev nikoli ni bilo med najboljšimi tremi.

Čas je torej bil, da se to spremeni. Na startu se je s številko ena predstavil prav Marko Kump, ki se je pred sezono vrnil v Adrio Mobil. Kump je že dobil uvodno dirko v sezoni na slovenskih tleh v Izoli. Tokrat je bilo na startu nekaj več kot 130 kolesarjev. Tudi predstavniki vseh petih slovenskih članskih ekip.

Poleg Adrie Mobila ima kontinentalno licenco še Ljubljana Gusto Santic. Potem pa še MebloJogi-Pro Concrete, KK Gorje, KK Kranj in KK Bled. Tik pred startom 185,5 km dolge preizkušnje po dolenjskih gričih je pričelo deževati, kar je dirko še dodatno otežilo. Deževalo je skorajda vse do cilja.

Prvi pobeg je uspel skupini štirih kolesarjev, med katerimi sta bila tudi Nik Čemažar (KK Kranj) in član Ljubljana Gusto Santic Benjamin Hill. Hill je dobil prvi gorski cilj na Brezovici. Bil je drugi na Vahti in tako je na koncu prejel tudi nagrado za najboljšega na gorskih ciljih. V glavnini je imela Adria Mobil vse pod nadzorom. Mnogi sprinterji so v nadaljevanju popustili.

Dež je naredil svoje in na zaključne kroge v novem mestu je v ospredju prišla skupina vsega 20 kolesarjev, me katerimi je bil tudi Marko Kump. Adria Mobil je pospešila. Sledil je sprint po prenovljenem Glavnem trgu v središču Novega mesta. Marko Kump je imel ob sebi izjemnega pomočnika Davida Pera in vse skupaj je znal izkoristiti.

Bil je najmočnejši. Dobil je sprint in tako ponovil zmago iz leta 2015. Drugi je bil František Sisr, tretji pa Daniel Auer. Sledili so trije Slovenci. Per je bil četrti, potem pa Jaka Primožič (KK Kranj) in Matic Grošelj (Ljubljana Gusto Santic). 18. je bil Uroš Repše, 19. pa Kristijan Hočevar (oba MebloJogi Pro Concrete).

Značke: Cestno
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ