Marko Kump nepremagljiv v Novem mestu, Grega Bole 4. v Franciji

Marko Kump nepremagljiv v Novem mestu, Grega Bole 4. v Franciji
30.08.2015 AVTOR: D. Z.
Letos so se tri dirke končale v Novem mestu in vedno se je zmage veselil Marko Kump. Zdaj je dobil še dirko Hrvaška - Slovenija. Grega Bole 4. na prestižni dirki v Franciji.

Plouay
Najprej v Francijo. Tam je bila na sporedu prestižna dirka, ki spada v World Tour. Govorimo o dirki GP Ouest France Plouay. Prav v Plouayju je bil start in cilj. Dirka, ki poteka po trasi nekdanjega svetovnega prvenstva je bila dolga 229 kilometrov. Na dirki so bili tudi štirje Slovenci: Borut Božič, Luka Pibernik, Kristijan Koren in Grega Bole. Prav Bole je na tej dirki v preteklosti že pokazal zobe. Nenazadnje se je leta 2011 po izjemni akciji veselil neverjetne akcije. Takrat sta za njim zaostala Simon Gerrans in Thomas Voeckler.

Zdaj se je Bole vrnil na dirko, tokrat v dresu CCC Sprandi Polkowice. Pričakovano smo videli sprint večje skupine kolesarjev. Tokrat se je po več kot petih urah in pol za zmago udarila skupina okrog 70 kolesarjev. Alexander Kristoff, kolesar z največjim številom zmag v tej sezoni, se je veselil nove zmage. V tej sezoni jih je kolesar Katjuše dosegel že neverjetnih 20. Član Southeasta Simone Ponzi je bil drugi, tretji pa Ramunas Navadauskas, ki vozi za Cannondale Garmin. Grega Bole je v tem zaključku osvojil odlično četrto mesto. Borut Božič je bil 25., Kristijan Koren je bil 39., Luka Pibernik pa 78.

 

Hrvaška – Slovenija

Adria Mobila je organizirala že osmo dirko Hrvaška – Slovenija. Najprej je ta dirka potekala med Zagrebom in Ljubljano, potem pa so cilj preselili v Novo mesto. Do zdaj so se zmage veselili. Dvakrat Robert Vrečer, Matej Mugerli, Kristjan Fajt, Marko Kump Riccardo Zoidl in Primož Roglič. Iskali smo tako zmagovalca osme dirke, ki povezuje sosednji državi. Na startu je bilo 160 kolesarjev iz 17 držav. Dirka je bila dolga 178 kilometrov. Začetek pa je bil izjemen in do pobega nikakor ni prišlo.

Potem pa se je v ospredju vendarle izoblikovala skupina sedmih ubežnikov, med katerimi sta bila dva nekdanja zmagovalca te preizkušnje. Matej Mugerli in Kristjan Fajt. Poleg njiju pa še dva Slovenca, Grošelj in Bajt. Predvsem Fajt je bil ob vstopu v zaključne kroge zelo aktiven in je poskušal s samostojnim pobegom. A Fajta so še pred zadnjim krogom ujeli in takrat je Adria Mobil prevzela pobudo pri narekovanju ritma. Vse je bilo pripravljeno za sprint glavnine. Do tega je tudi prišlo in na Glavnem trgu se je nove zmage veselil Marko Kump.

Če smo prej omenjali Alexandra Kristoffa, ki je zbral 20 zmag, jih je Marko Kump 17. To pomeni, da kolesar Adrie Mobila na tej lestvici, ki šteje zmage na kategoriziranih dirkah, zaseda drugo mesto. Kump je tokrat premagal Filippa Fortina (GM Cycling Team) in Mattio Gavazzija (Amore e Vita Selle SMP). Četrti je bil Robert Jenko (Radenska Ljubljana), peti pa Andi Bajc (Amplatz BMC), ki sicer nosi majico vodilnega v avstrijskem pokalu. Med deseterico je bil še Matej Marin (Team Felbermayr Simplon Wels).

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ