Marko Kump neustavljiv na Kitajskem

Marko Kump neustavljiv na Kitajskem
13.07.2015 AVTOR: D. Z.
Marko Kump na dirki Qihghal Lake še naprej blesti. V sprintu je dobil tudi deveto etapo. Zanj je to že četrta na tej dirki.

Kolesarji na dirki ekstra kategorije Qinghai Lake so tokrat premagali 203 kilometre dolgo etapo od Linxie do Dingxija. Premagati so morali tudi dva vzpona druge kategorije. A po vrhu drugega je sledil še dolg spust proti cilju. In spet je prišlo do sprinta glavnine. V tem je bil še četrtič na tej dirki najhitrejši Marko Kump.

Kolesarji Adrie Mobila je po več kot dvesto kilometrih dirkanja premagal Andrija Kulika in Marca Zanottija. Nadaljuje pa se ogorčen boj za končno zmago. Hossein Alizadeh je kljub napadom Adrie Mobila obdržal rumeno majico. Zdaj ima dve sekundi prednosti pred Radoslavom Rogino in 38 pred Coloradom. Primož Roglič kot najboljši Slovenec ostaja četrti, Matej Mugerli pa deveti.

»Od starta smo hoteli naredit etapo težko, kar nam je tudi uspelo. Napadali smo ves dan in z malo sreče bi bilo lahko tudi drugače. Kljub vsemu je Radoslav Rogina  le še dve sekundi za vodilnim Irancem  Hosseinom Alizadehom. Sam sem bil sicer pred sprintom precej na koncu z močni, ampak so fantje spet super opravili delo, kljub temu da so tudi oni ves dan napadali. Sam sem le zaključil, « je za uradno spletno stran Adrie Mobila dejal Marko Kump. Pred kolesarji je zdaj prvi in edini prost dan.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ