Marko Kump obiskal tudi nekdanjo ekipo

Marko Kump obiskal tudi nekdanjo ekipo
05.03.2016 AVTOR: D. Z.
Na predstavitvi Adrie Mobila smo opazili tudi Marka Kumpa. Še lani člana te ekipe, zdaj pa kolesarja Lampreja Meride.
Ohranil stike z ekipo
Marko Kump je dobro začel letošnjo sezono. Do zdaj je vozil na dirkah v toplejših krajih, zdaj pa ga čaka še 'evropska realnost'. Nastopil bo namreč na dirki Pariz-Nica, kjer bodo imeli sprinterji dve, največ tri priložnosti za dokazovanje. Kump je bil prisoten tudi na predstavitvi njegovega nekdanjega moštva Adrie Mobil. Lani je v njihovem dresu zares blestel.

"Kar se mene tiče, sem stike s klubom in osebjem ohranil. Vidimo se večkrat, ne samo ob takih priložnostih. Sam se z veseljem udeležim kakršnekoli zadeve v zvezi s klubom," je dejal Kump. Na predstavitvi je bilo veliko govora o tem, da je za Adrio Mobilom najboljša sezona, ki jo bodo težko ponovili. Tudi glavni trener Boštjan Mervar je priznal, da nadomestila za Primoža Rogliča in Kumpa nimajo.

Letošnja ekipa je precej drugače sestavljena

"Letošnja ekipa je precej drugače sestavljena kot lanska. Zagotovo bo velika razlika v načinu dirkanja. Nisem pa samo jaz tisti, ki je lani dosegel dobre rezultate. Bili so tudi drugi kolesarji. Prepričan sem, da rezultati, morda ne v sprintu ali pa tudi, ne bodo izostali," je še dejal Kump. Pa je videl kakšnega morebitnega naslednika?

"O tem govoriti je težko. Zagotovo je ekipa sestavljena iz dobrih kolesarjev. Vsi mladi kolesarji v ekipi so tukaj z razlogom. Mislim, da lahko z vztrajnostjo, trdim delom in voljo vsak pride do visoke ravn." Kumpa, ki je potrdil, da je v dresu Lampreja Meride letos nadvse zadovoljen, bo na dirki Pariz-Nica spremljal tudi Luka Pibernik.
Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ