Marko Kump po dnevu premora do zmage

Marko Kump po dnevu premora do zmage
27.07.2016 AVTOR: D. Z.
Marko Kump je dobil deveto etapo na dirki Tour of Qinghai Lake. V skupnem seštevku je Matej Mugerli 4.

Včeraj so imeli kolesarji na dirki ekstra kategorije Tour of Qinghai Lake prost dan, zdaj pa so morali premagati sto kiometrov dolgo preizkušnjo s startom in ciljem v mestu Tianshui. Tokratna etapa je bila krožna, krog pa je bil dolg dobrih 12 kilometrov.

Kolesarji so se vseskozi vozili nekje med 1100 in 1200 metri nadmorske višine, kar je na tej dirki bolj redkost kot pravilo, saj dirka običajno poteka na precej višji nadmorski višini. Etapa je bila pisana na kožo sprinterjem in tako smo tudi videli sprint glavnine. Tokrat je bil premočan Marko Kump, ki se je na letošnji dirki veselil prve etapne zmage.

Lani je na tej dirki dobil kar pet etap. Za Kumpa je to v dresu Lampreja Meride sploh prva zmaga letos. Martini je bil drugi, Gidich tretji, Mareczko pa četrti. »Današanji dan je bil popoln. Težko obodboje sem prekinil z zmago. Po padcu v prvi etapi sem čutil bolečine v hrbtenici. Ciljni sprint sem dobro poznal. V zadnjih stotoih metrih mi je uspelo prehiteti Marinija, « je za uradno spletno stran dejal Marko Kump in nadaljeval:

»Zahvalil bi se rad kolegom, ki so do sprinta opravili izjemno delo. Zmaga je lepa nagrada za vsa trud. « V skupnem seštevku ni prišlo do sprememb. Vitalij Buts ima sekundo prednosti pred Sergejem Lagkutijem in 22 pred Albertom Cecchinijem. Matej Mugerli je napredoval na četrto mesto, za vodilnim pa zaostaja za 50 sekund. Pred kolesarji je zahtevna 240 kilometrov dolga preizkušnja.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ