Marko Kump pred zvezdniki sprinta

Marko Kump pred zvezdniki sprinta
11.08.2017 AVTOR: D. Z.
Marko Kump je bil drugi v četrti etapi dirki BinckBank Tour. Zmagal je Theuns. Vodi pa še naprej Kung.

Na dirki BinckBank Tour, nekoč poznani pod imenom Eneco Tour je za kolesarji že četrta etapa. Dolga je bila 161 kilometrov in tudi tokrat so na svoj račun prišli sprinterji.

Prvo in tretjo etapo je dobil Peter Sagan, drugo pa Stefan Kung. Mnogi so na vrhu tudi v četrti pričakovali Sagana. Takoj po startu v mestu Lanaken je prišlo do številnih napadov, predvsem Andre Greipel je bil nadvse aktiven, ki je predtem medijem priznal, da je izgubil tisti pravi občutek v sprintih.

Pri napadu sta se mu pridružila še Nils Politt in Pim Ligthart. Trojica pa si prav velike prednosti ni privozila. Vsega dobri dve minuti. Ubežnike je glavnina – kolesarji so vseskozi kolesarili v dežju – ujela 24 kilometrov pred ciljem. 13 kilometrov pred ciljem sta napadla Alex Dowsett in Dion Smith. Imela sta že 20 sekund prednosti, glavnina pa ju je vseeno ujela štiri kilometre pred ciljem. Zanimivo.

Podobno kot Greipel je povsem izven forme tudi Marcel Kittel, ki je še pred sprintom popustil. Tako je proste roke za napad dobil Lampaert. Še preden je glavnina začela s sprintom se je zdelo, da bo Lampaert sprinterje presenetil. Vendar pa so bili sprinterji prehitri, predvsem po zaslugi Jasperja Stuyvena, ki je pripravljal položaj za Edwarda Theunsa. Belgijec je bil tokrat najhitrejši in je moštvu Trek Segafredo priboril etapno zmago.

Odlično drugo mesto je zasedel Marko Kump, ki se tako očitno vrača v pravo formo. Tretji je bil Tim Merier in četrti Peter Sagan. Sledili so Groenewegen, Van Poppel, Cort Nielsen … Kristijan Koren je odstopil. V skupnem seštevku je vodstvo obdržal Stefan Kung, ki ima štiri sekunde prednosti pred Maciejem Bodnarjem in pet pred Tomom Dumoulinom in Petrom Saganom.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ