Marko Kump prehiter tudi na zadnji dirki v dresu Adrie Mobila

Marko Kump prehiter tudi na zadnji dirki v dresu Adrie Mobila
11.10.2015 AVTOR: D. Z.
V Podsmreki je bila že tradicionalna dirka, ki je zaznamovala zaključek sezone. Spet je zmagal Marko Kump, ki se tako na lep način poslavlja od Adrie Mobila.

Nedelja je bila tudi čas za uradni zaključek sezone na slovenskih tleh. Že po tradiciji je bila zadnja dirka v Podsmreki. Na startu so nekateri profesionalni kolesarji iz tujih ekip sicer manjkali. V Abu Dabiju sta nastopala Jani Brajkovič in Luka Mezgec, v Italiji Jan Polanc ... Na startu pa ni bilo še nekaterih, tudi Simona Špilaka ne, čeprav bi tu požel veliko pozornosti.

Na lestvici World toura namreč zaseda izjemno 16. mesto in je tako najboljši Slovenec. Tako bi kolesar Katjuše dobil zlato kolo. Vseeno pa je bila dirka zelo zanimiva. Kolesarje je sicer oviral dež. Na 70 kilometrov dolgi progi pa do nevarnejših pobegov ni prišlo. Kolesarji Adrie Mobila so imeli vse pod nadzorom in tudi dva ubežnika, ki sta zaznamoval dirko, nista imela možnosti za uspeh.

V zadnji krog so najboljši vstopili skupaj. Sledil je sprint, v katerem pa je bil spet najhitrejši Marko Kump. Dolenjec se je veselil nove zmage, zadnje v dresu Adrie Mobila. Naslednje leto bo namreč eden izmed štirih Slovencev, ki bodo vozili za Lampre Merido. Še najbolj sta se mu približala člana italijanske ekipe Friuli Xuliano Kamberaj in Mattia de Marchi.

Gašper Katrašnik (Sava Kranj) je bil četrti, Dejan Bajt (Amplatz BMC) pa peti. V ženski konkurenci je Hrvatica Jelena Jerić premagala Polono Batagelj in Uršo Pintar. Gašper Katrašnik je prejel "zlato kolo" med mlajšimi člani, Polona Batagelj pa med članicami.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ