Marko Kump samo za francoskim zvezdnikom!

Marko Kump samo za francoskim zvezdnikom!
02.09.2017 AVTOR: D. Z.
Marko Kump je na dirki Bruselj Cycling Classic zasedel drugo mesto v sprintu. Zmagal je Arnaud Demare.

V Belgiji je bila na sporedu že 97 enodnevna dirka Bruselj Cycling Classic. Govorimo o sprinterski preizkušnji ekstra kategorije, ki se začne in konča v Bruslju.

Čeprav imajo največ možnosti za zmago sprinterji, morajo vseeno najprej premagati kar 13 vzponov. Dirko je zaznamovala peterica ubežnikov. To so bili Dimitri Peyskens (WB Verandaclassic Aqua Protect), Brian Van Goethem (Roompot-Nederlandse Loterij), Patryk Stosz (CCC Sprandi Polkowice), Sander Cordeel (Verandas Willems - Crelan) in Stepan Kurianov (Gazprom-Rusvelo).

Privozili so si dobrih pet minut prednosti, a tudi to ni bilo dovolj. V lov za njimi se je potem podala še deveterica kolesarjev, med katerimi so bili Matthias Brändle (Trek-Segafredo), Tiesj Benoot, Sean De Bie (Lotto-Soudal), Pim Ligthart, Jesper Asselman (Roompot-Nederlandse Loterij), Geoffrey Soupe (Cofidis), Marcus Burghardt (Bora-Hansgrohe), Nans Peters (AG2R), Olivier Le Gac (FDJ) in Truls Korsaeth (Astana). V nadaljevanju je tudi v glavnini prišlo do večje selekcije.

Osem kilometrov pred ciljem je napadel Brandle, a vsega je bilo konec okrog dva kilometra pred ciljem. Po 201 km dirkanja je sleidl sprint glavnine. Arnaud Demare je bil v odličnem položaju in se je lahko veselil prestižne zmage. Na prestolu je nasledil Toma Boonena. Izjemno drugo mesto je osvojil Marko Kump, ki potrjuje izjemno formo v drugem delu sezone. Tretji je bil že dvakratni zmagovalec te preizkušnje Andre Greipel. Sledili so Dehaes, Stuyven, De Buyst, Minali, Canola, Belletti in Martinelli.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ