Marko Kump sanja o flandrijskem spektaklu

Marko Kump sanja o flandrijskem spektaklu
04.01.2013 AVTOR: D. Z.
Na spletni strani moštva Saxo Tnikoff Bank so objavili intervju z njihovo novo pridobitvijo - Markom Kumpom, ki jim je zaupal, da si želi nastopiti predvsem na dirki po Flandriji.

»24-letni Marko Kump je eden izmed zanimivih novih kolesarjev v moštvu. Vidno nadarjen kolesar že ima nekaj vidnih zmag, tudi dirko po Flandriji za mlajše člane, « so v uvodu zapisali na spletni strani. Kump je v intervjuju razkril, prihaja iz krajev, kjer se je v vrhunske kolesarje razvilo kar nekaj nadarjenih mladih članov. Omenil je Janija Brajkoviča in Simona Špilaka.

»Imel sem okrog deset let, ko me je v ta šport vpeljal bratranec, ki je takrat že kolesaril. Menil je, da bo ta šport pravi zame in imel je prav. Že od začetka mi je bilo všeč in že od takrat sem sanjal o tem, da bi postal profesionalec, « je v intervjuju dejal Kump. Med zmagami, na katere je ponosen, je izpostavil predvsem že prej omenjeno zmago na dirki po Flandriji za kolesarje do 23 let: »V beg sem se podal 50 kilometrov pred ciljem, zadnje tri kilometre pa sem prevozil sam, medtem ko me je v ozadju lovil John Degenkolb. A vse se je izšlo in zasledovalci so me lahko videli šele na podelitvi. «

Kump je še dodal, da je imel pred letošnjo sezono kar nekaj mamljivih ponudb za prestop, vendar, da je prva prišla prav iz danskega moštva: »A, tudi, če bi mi še 15 drugih ekip ponudilo pogodbo, bi izbral dansko ekipo. Vse od časov CSC-ja sem to ekipo spremljal kot navdušenec. Velikokrat sem si ogledal film 'Overcoming'. Vedno sem bil navdušen nad tem, kako stvari potekajo v tej ekipi. « Kump se je v intervjuju pohvalil, da bo maja postal oče, in da je strasten oboževalec mehiške in zelo začinjene hrane.

Za konec pa je razkril še glavne cilje: »Najbolj pomembno zame je, da bom dober klubski kolega. Osredotočil se bom na to, da bom počel tisto, kar bodo od mene zahtevali športni direktorji. Na dolgi rok pa si želim nastopiti na dirki po Flandriji in na francoskem Touru. A Flandrija je na vrhu spiska želja. Ta dirka je nekaj posebnega. Zato, ker sem jo pri mlajših članih dobil, pa tudi zaradi posebnega vzdušja, ki vlada na tej dirki. «

Značke: Dirka po Franciji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ