Marko Kump se bo pridružil Janu Tratniku

Marko Kump se bo pridružil Janu Tratniku
02.10.2017 AVTOR: D. Z.
Marko Kump zapušča UAE Team Emirates in bo postal član moštva CCC Sprandi Polkowice.

Marko Kump ima za sabo vsekakor že pestro kariero. Nenazadnje je bil član zvezdniškega Tinkoff Saxo.

Po vrnitvi v Adrio Mobil in blesteči sezoni polni zmag je pred lansko sezono prestopil v Lampre Merido, ki se letos imenuje UAE Team Emirates. Kljub dobremu drugemu delu sezone pa bo ekipo zapustil. Pri 29 letih bo postal član poljskega prokontinentalnega moštva CCC Sprandi Polkowice. Za to ekipo je letos nadvse uspešno nastopal Jan Tratnik, ki ima še enoletno pogodbo.

Zdaj bosta tam dva Slovenca. Tudi Kump je podpisal enoletno pogodbo. “Zelo sem vesel, da sem podpisal pogodbo s to ekipo. Ekipo poznam že več let, saj sem veliko dirkal z njimi. V zadnjem obdobju sem o ekipi slišal še več stvari in to samo dobre. Ob pogovoru s športnim direktorjem Piotrom Wadeckijem sem bil takoj navdušen, ” je v uradni izjavi za javnost dejal Marko Kump:

“Naredil bom vse, da bom upravičil zaupanje. Poznam svoje sposobnosti in vedno želim zmagati ali pomagati kolegom do vrhunskega rezultata. Te sezone sicer še ni konec, a se že veselim prihodnje. ” V moštvu UAE Team Emirates bo tako od Slovencev očitno ostal samo še Jan Polanc. Luka Pibernik je ekipo zapustil pred letošnjo sezono, saj je prestopil v Bahrain Merido. Član le-te bo prihodnje leto postal še Matej Mohorič. Marko Kump odhaja in tako ostane samo še Polanc.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ