Marko Kump se vrača domov: Nastopanje v tako veliki ekipi ni zame

Marko Kump se vrača domov: Nastopanje v tako veliki ekipi ni zame
07.10.2014 AVTOR: D. Z.
"Spoznal sem, da nastopanje v tako veliki ekipi ni zame," je priznal član Tinkoff Saxa Marko Kump bo v naslednji spet član Adrie Mobila.

Pri Adriji Mobilu se že resno pripravljajo na naslednjo sezono. Vsaj sodeč po imenih kolesarjev, s katerimi so že podpisali pogodbe. Tako so pogodbe podaljšali Kristjan Fajt, Primož Roglič, Klemen Štimulak in Radoslav Rogina. Zdaj pa so iz novomeškega moštva sporočili, da bo v sezoni 2015 zanje spet vozil tudi Marko Kump, ki je zadnji dve leti preživel v eni izmed najbogatejših ekip Tinkoff Saxo.

»Kolesarja, kot je Kump, smo krvavo potrebovali. Manjkal nam je sprinter in zdaj je ekipa popolna. Vsi v klubu vemo, kakšnega kolesarja smo dobili, in če bo motiviran, kot ga poznamo, potem lahko rečem, da imamo sanjsko ekipo. Vsi kolesarji so ga veseli in so ga lepo sprejeli, « je dejal trener Boštjan Mervar. Srečko Glivar je z Markom Kumpom, poznanim tudi pod vzdevkom Dolenjska puščica, opravil krajši pogovor, objavljen na uradni spletni strani kolesarskega kluba Adrie Mobila.

Zakaj Adria Mobil?
Spoznal sem, da nastopanje v tako veliki ekipi ni zame. Poleg kvalitete se moraš sprijazniti z načinom življenja profesionalca. Jaz se nisem. Dirke, potovanja, priprave so si sledile iz dneva v dan. Počitka skorajda ni bilo. Ko se mi je rodil otrok je bilo vse še težje. Pred leti sem se v Adrii počutil odlično in vem, da je to ekipa zame. Želim si več miru in bolj umirjeno življenje in želim si preživeti več časa z sinom.

Kako ste zadovoljni z doseženimi rezultati?
V tako dobri ekipi se je težko dokazati, ker je vedno v ekipi nekaj kolesarjev, ki so boljši. Nekajkrat sem bil med prvo deseterico. Največji uspeh letos je bilo tretje mesto na dirki Criterium International.

Kakšna razlika je v ekipi odkar jo je prevzel Oleg Tinkoff?
Ekipa je bila odlično organizirana prej in je še sedaj, vendar je čutiti večji pritisk odkar je ekipo prevzel Rus. Vložil je veliko denarja. Zato tudi veliko pričakuje in od kolesarjev zahteva rezultate. Riis je bil velik poznavalec kolesarstva, Tinkoff pa se bo moral še veliko naučiti, čeprav on misli nasprotno. V ekipi je bilo prijetnejše vzdušje lani.

Kakšen vtis je na vas naredil Alberto Contador?
Jaz ga občudujem. Ves dan je zaseden tako na pripravah kot na dirkah. Z njim je vedno njegov PR in kar naprej ima obveznosti. Sicer je neverjetno motiviran in od ekipe zahteva veliko. Včasih je kar malo naporen in nervozen, ker hoče imeti sto odstotno podporo. Po dirki zelo ceni delo pomočnikov in to tudi na glas pove. Neverjetno je kako je borben in motiviran. Zanj ni izgubljene dirke. Bori se do konca čeprav vsi vemo, da je dirka izgubljena.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ