Marko Kump tudi uradno podaljšal pogodbo, Michele Scarponi v Astano

Marko Kump tudi uradno podaljšal pogodbo, Michele Scarponi v Astano
22.10.2013 AVTOR: D. Z.
Iz moštva Saxo Tinkoff so sporočili, da je 25-letni slovenski kolesar Marko Kump podaljšal pogodbo z ekipo, ki jo vodi izkušeni Bjarne Riis.

Bjarne Riis: Je močan in marljiv
»Marko ima izjemen potencial. V to ne dvomim. Mislim, da je samo vprašanje časa, kdaj bo tej ekipi prinesel zanj prvo zmago. Kot kolesar se mora še razviti, vendar je neverjetno močan in marljiv. Zato je zame samoumevno, da podaljšam pogodbo, « je za uradno spletno stran njegovega moštva dejal Bjarne Riis.

Sicer pa je Marko Kump odlično pripravljenost pokazal predvsem v drugem delu sezone, kjer je dosegel nekaj vrhunskih rezultatov, pa čeprav je moral na večini dirk opravljati vlogo pomočnika. Prve točke v Pro Touru pa je dosegel s četrtim mestom v eni izmed etap dirke Eneco Tour.

Slab začetek, odličen konec
Prvi del sezone se mu ni ravno najbolje izšel, saj se je, ko je bil ravno v izjemno dobri formi, poškodoval. »Začel sem katastrofalno in po padcu sem prišel celo do točke, ko sem dvomil v vse. A v ekipi so verjeli vame in me v tistih težkih trenutkih podpirali, « je med drugim za spletno stran ekipe dejal Marko Kump. Še v sezoni član Adrie Mobila je dodal, da je bil občutek, ko se je vrnil, neverjeten.

»Zato mi ta nova pogodba zares veliko pomeni. Veselim se nove sezone. Vesel sem, da sem tukaj in zares upam, da se bom odkupil tako, da bom dober pomočnik kolegom, pa tudi, da bom lahko tudi sam dosegel dobre rezultate. « Vsekakor je to zares vesela novica, potem ko so številni kolesarji zaradi razpada Euskalte Euskadija in Vacansoleila ostali brez ekipe.

Michele Scarponi za pomočnika v Astano
Po informacijah novinarjem spletnega portala cyclingnews.com naj bi Michele Scarponi enkrat do konca tega tedna podpisal pogodbo z Astano. Zaenkrat še član Lampreja Meride naj bi tako prestopil v ekipo, kjer vlogo kapetana na etapnih dirkah nedvomno nosi Vincenzo Nibali. Tako bo Astana postala še močnejša na etapnih dirkah. Že letos so kolesarji na dirki po Italiji prikazali izjemne predstave. Nibali je imel ob sebi zares odlično ekipo.

Poleg tega sta v tej ekipi tudi Borut Božič in Jani Brajkovič. Scarponi je tako še eden izmed serije Italijanov, saj bo v naslednji sezoni član Astane tudi Franco Pellizotti. Zanimivo bo videti, ali bosta Pellizotti in Scarponi res samo pomčnika, ali pa bosta z visokimi cilji nastopila že na dirki po Italiji. Nibali je namreč že razkril, da na Giru ne bo branil zmage, saj se želi povsem posvetiti dirki po Franciji.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ