Marko Kump v vročini do 4. mesta!

Marko Kump v vročini do 4. mesta!
17.01.2017 AVTOR: D. Z.
Pa se je začela. Nova World Tour sezona. Prvo etapo na dirki Santos Tour Down Under je dobil Caleb Ewan. Marko Kump 4.

Kot je to že običajno se je tudi nova World Tour sezona 2017 začela v Avstraliji, na dirki Santos Tour Down Under. Prva etapa je že za kolesarji.

Minila je v znamenju vročine in zmage Caleva Ewana. Prva etapa se je začela v Unleyu, končala pa v Lyndoch. Sprva je bilo predvideno, da bodo kolesarji prevozili 145 kilometrov, a se je med dirko vse spremenilo. Vročina je bila neznosna in tako se je predstavnik kolesarjev Adam Hansen skupaj s komisarji UCI in direktorjem dirke Mikom Turturjem odločil, da etapo skrajšajo na 118,5 km. Kolesarji so ob prihodu v Lyndoch odpeljali samo dva namesto treh krogov.

“Varnost in dobro počutje kolesarjev, gledalcev in vseh vpletenih so vedno naša prva skrb, ” je dejal Mike Turtur. Zdaj pa o razpletu. Pri skoraj 40 stopinjah celzija se je v dolg pobeg podal Laurens de Vreese, sicer član Astane. Napadel je po vsega treh prevoženih kilometrih, a jasno je bilo, da sprinterji ne bodo izpustili priložnosti za obračun za etapno zmago. Ubežnik je dolgo vztrajal v ospredju, glavnina ga je namreč ujela šele ob vstopu v zadnjih 20 kilometrov.

Na letečem cilju je Jay McCarthy dobil tri odbitne sekunde v boju za visoka mesta v skupnem seštevku. Peter Sagan je v ekipi Bora Hansgrohe kot kandidata za visoko mesto v skupnem seštevku izpostavil prav McCarthya. Po tem sprintu je napadel Jan Bakelants, v lov za njim pa se je podal Adam Hansen, ki pa Bakelantsa nikoli ni ujel. Zato pa so sprinterski vlaki poskrbeli, da je bila glavnina pet kilometrov pred ciljem spet združena.

Sledil je sprint. Sam Bennett je lahko užival ob tem, da je bil njegov zadnji mož v sprintu svetovni prvak Peter Sagan. A tudi Sagan ni mogel pomagati Bennettu do zmage. Največ moči je na koncu imel Caleb Ewan, že zmagovalec uvoda v dirko People ’s Choice Classic. Po treh uraj in 24 minutah je premagal Dannyja Van Poppla in Sama Bennetta. Odlično četrto mesto je zasedel Marko Kump. Na dirki nastopa tudi Jani Brajkovič. Že 2. etapa bo precej težja. Na priloženih fotografijah si lahko ogledate tudi oba slovenska predstavnika.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ