Marko Kump v zadnjem trenutku na Pariz-Roubaix! Pibernik zablestel v Italiji! (video)

Marko Kump v zadnjem trenutku na Pariz-Roubaix! Pibernik zablestel v Italiji! (video)
02.04.2013 AVTOR: D. Z.
Marko Kump bo nastopil na dirki Pariz-Roubaix. To so sporočili iz danskega moštva Saxo Tinkoff. Kump bo zamenjal obolelega Danieleja Bennatija. V Italiji Pibernik tretji.

24-letni Marko Kump se je po poškodbi nosu vrnil v kolesarsko karavano, vendar se je zaradi pomanjkanja tekmovalnega ritma odločil, da izpusti tako zahtevno dirko, kot je dirka po Flandriji. Zdaj pa se bo moral udeležiti dirke Pariz-Roubaix. Razlog se skriva v tem, da je prav na flandrijski preizkušnji zbolel Daniele Bennati.

»Namesto Bennatija bomo na Pariz-Roubaix peljali Marka Kumpa. Daniele se je slabo počutil že med dirko po Flandriji, saj je, tako kot številni drugi, zbolel zaradi hudega mraza na zadnjih dirkah. Občutek je imel, da nikakor ne more doseči prave forme. Seveda je to bila težka odločitev, vendar vemo, da prava. Zdaj se je vrnil domov in odločili smo se, da mu damo čas za počitek. Vemo, kako močan je lahko, ko je dobro. Zato se že veselimo, da bo spet na vrhu, « je dejal Lars Michaelsen.

Marko Kump se bo na dirki pridružil naslednjim kolesarjem moštva Saxo Tinkoff Bank: Matti Breschel, Matteo Tosatto, Jonathan Cantwell, Michael Morkov, Anders Lund, Christopher Juul-Jensen in Jonas Aaen. Sicer pa so na startni listi tudi nekateri Slovenci. Borut Božič, Kristjan Koren in Blaž Jarc so že zapisani kot kolesarji, ki bodo tam nastopili, kot rezervi v svojih moštvih pa sta napisana še Grega Bole in Luka Mezgec.

PALIO DEL RECIOTO: Pibernik tretji, Rajšp v begu
Na zahtevni enodnevni dirki druge kategorije, rezervirani za kolesarje do 23 let, Palio del Reciotto se je izkazal Luka Pibernik. Kolesar Radenske je zasedel izjemno tretje mesto. Pred njim sta bila zgolj še lani mladinca in v tisti kategoriji velika konkurenta Mateja Mohoriča. Zmage se je veselil Avstralec Caleb Ewan, medtem ko je bil drugi Nemec Silvio Herklotz. Dirko je zaznamoval tudi na koncu sicer neuspešen pobeg skupine, v kateri je bil tudi Andrej Rajšp.

DIRKA PO BASKIJI: Impey dobil sprint

Končala se je druga etapa na dirki po Baskiji. Končala se je s sprintom glavnine, ki ga je dobil Daryl Impey, lani zmagovalec etape na dirki po Sloveniji. Kolesar moštva Orica GreenEdge ne premagal Francesca Gavazzija in Anglea Viciosa. V glavnini sta etapo končala tudi Jani Brajkovič, ki je zasedel 60. mesto, in Simon Špilak, ki je bil 74.

V skupnem seštevku je vodstvo prevzel Francesco Gavazzi, ki zdaj vodi pred Viciosom in Velitsem. Simon Špilak je 17., Jani Brajkovič pa je z 19 sekundami zaostanka 47.

V priloženem video posnetku si lahko ogledate še povzetek dirke Palio del Recioto, kjer je Pibernik zasedel 3. mesto

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ