Marko Kump za konec drugi

Marko Kump za konec drugi
09.06.2019 AVTOR: DZ, vir: Adria Mobil

Za kolesarji Adrie Mobila so vsekakor naddvse uspešni dnevi. Na dirki Tour of Bihor je za konec Marko Kump osvojil drugo mesto.

Adria Mobil je v the dneh nastopala na etapni dirki prve kategorije Tour of Bihor v Romuniji. Prvo etapo je dobil Marko Kump. Naslednji sta sta bili na sporedu dve etapi. Dopoldne sta v dva kilometra dolgem kronometru Dušan Rajović in Marko Kump zasedla prvi dve mesti. Popoldne je v gorski in obenem odločilni etapi peto mesto zasedel Radoslav Rogina.

Sledila je še nedeljska, zadnja etapa. Start in cilj je je spet gostilo mesto Oradea. V prvem delu 183 kilometrov dolge dirke so morali kolesarji premagati skroaj šest kilometrov dolg vzpon, potem pa je bila trasa lažja in pričakovali smo sprint glavnine. Do tega je tudi prišlo. Najboljši pa je bil tokrat Alois Kankovsky. Marko Kump je zasedel drugo mesto. To je bilo dovolj, da je Kump obdržal majico najboljšega po točkah. Skupni seštevek? Dirko je dobil Kolumbijec Daniel Munoz.

Na četrtem mestu jo je končal Radoslav Rogina. “Danes smo štartali z manjšo ekipo, saj smo imeli precej težav s prebavo, Rajović pa ni štartal, ker bo vendarle šel na dirko na Madžarsko. Naš cilj za današnjo etapo je bil pripeljati Kumpa v dober položaj za sprint, in to smo naredili dobro. Nekaj kolesarjev je bilo v pobegu, a smo skupaj z ekipo Androni Giocattoli - Sidermec, ki je imela vodilnega kolesarja na dirki, situacijo nadzorovali,” je v uradni izjavi za javnost dejal Branko Filip.

Športni direktor Adrie Mobila je še dodal: “Na koncu je moral Marko Kump sicer priznati poraz in se zadovoljiti z drugim mestom, Čeh Kaňkovský je imel danes vendarle nekaj več moči. Zadovoljen sem z dirko in pripravljenostjo ekipe.” Del ekipe bo zdaj odšel še na dirko po Madžarski, ki se začne v torek. Potem pa bo še na spored glavni cilj sezone – dirka po Sloveniji.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ