Marko Kump za konec sedmi, Simon Gerrans rekordno

Marko Kump za konec sedmi, Simon Gerrans rekordno
24.01.2016 AVTOR: D. Z.
Z zmago Caleba Ewana in skupno zmago Simona Gerransa se je končala dirka Tour Down Under. V zadnji etapi je Marko Kump zasedel sedmo mesto.
Nihče ni imel občutnejše prednosti
Že po tradiciji zadnjo etapo na dirki Tour Down Under gosti Adelaide. Gre za 90 km dolgo preizkušnjo, ki v skupnem seštevku ne prinese sprememb, saj je pisana na kožo sprinterjem. Tudi tokrat je bilo tako. Etapo je v majici vodilnega v skupnem seštevku začel Simon Gerrans, ki je bil pred rekordno četrto zmago v skupnem seštevku na tej dirki. Najprej se je v ospredju znašla peterica ubežnikov.

To so bili Laurens De Vreese, Lieuwe Westra (oba Astana), Carlos Verona (Etixx-Quick Step), George Bennett (LottoNL Jumbo) in Adam Phelan (Drapac). Privozili pa so si največ 20 sekund prednost in po petih krogih dirkanja jih je glavnina ujela. Potem sta napadla Thomas De Gendt (Lotto Soudal) in Maarten Tjallingii (LottoNL Jumbo). Glavnina pa je imel vse pod nadzorom, pa čeprav je prišlo tudi do padca. Povprečna hitrost po polovici prevožene razdalje je znašala kar 46,6 km/h.

Popoln teden za Orico GreenEdge
V 17. krogu je prišlo do spremembe. Spredaj sta bila Westra in Tjallingii. A večjih možnosti za uspeh nista imela. Sledil je zadnji krog. Sky in Dimension Data sta se borila za prevlado. V sprintu pa prave zgodbe ni bilo. Zmagovalec prve etape Caleb Ewan je preprosto pospešil in se veselil izjemne zmage. Pri zgolj 21 letih. Mark Renshaw je bil drugi, tretji pa Giacomo Nizzolo. Marko Kump se je tokrat izkazal s sedmim mestom.

Ewan je Orici GreenEdgu priboril četrto etapno zmago na letošnji dirki. Dokaz o popolni prevladi. Dve etapi je dobil Ewan, dve pa Simon Gerrans. Ta se je veselil tudi končne zmage. 35-letni Gerrans je to dirko dobil že četrtič v karieri, kar je nesporen rekord. »Ta teden si od fantov v ekipi več sploh ne bi mogel želeti. Držali so me v ospredju in stran od težav. Obenem smo poskušali v sprintih pomagati Calebu. Za nami je fantastičen teden, « je dejal Simon Gerrans.

Tour Down Under, končni vrstni red

1.    Simon Gerrans (Avs) Orica –GreenEdge    19:11:33
2.    Richie Porte (Avs) BMC Racing Team 0:09
3.    Sergio Henao (Kol) Team Sky 0:11
4.    Jay McCarthy (Avs) Tinkoff 0:20
5.    Michael Woods (Kan) Cannondale
6.    Ruben Fernandez Andujar (Špa) Team Movistar 0:28
7.    Domenico Pozzovivo (Ita) AG2R La Mondiale
8.    Rafael Valls Ferri (Špa) Lotto Soudal 0:36
9.    Steve Morabito (Švi) FDJ 0:49
10.    Patrick Bevin (NZl) Cannondale 0:50
11.    Diego Ulissi (Ita) Lampre –Merida 0:52
12.    Cameron Meyer (Avs) Team Dimension Data 0:56
13.    Jes ús Herrada (Špa) Team Movistar 0:58
14.    Chris Hamilton (Acs) UniSA-Australia
15.    Luis Leon Sanchez Gil (Špa) Astana 1:02
59.    Luka Pibernik (Slo) Lampre –Merida 11:58
132.    Marko Kump (Slo) Lampre –Merida 50:12
Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ