Marko Kump začel z drugim mestom

Marko Kump začel z drugim mestom
20.02.2020 AVTOR: DZ

Marko Kump je sezono začel z drugim mestom v prvi etapi dirke po Antalyji. Zmagal je Mihkel Raim.

Dirka po Antalyiji spada med dirke prva kategorije. Na njej nastopa lepo število prokontinentalnih ekip, pa tudi World Tour ekipa Israel Cycling Nation. Antalya je gostila start in cilj prve etape, dolge 150 kilometrov. V etapi se prav veliko ni dogajalo.

Dva ubežnika je imela glavnina tudi oba ubežnika pod nadzorom, tako da je bilo hitro jasno, da bomo zmagovalca dobili po sprintu velike skupine. Zaključek je bil speljan tudi v rahel spust, tako da so bile hitrosti zares velike. V zadnjih metrih je vse skupaj najbolje izkoristil Mihkel Raim. Marko Kump je bil pred sprintom še nekoliko zaprt, potem pa je lahko s samim sprintom začel nekoliko prepozno. Iztržil pa je drugo mesto, kar je lep uvod v sezono.

"Sprint je bil malenkost kaotičen, vendar smo to zaradi velikega števila ekip s po šestimi kolesarji pričakovali. Še posebej pa po tako lahki etapi. S fanti smo opravili dobro delo, na koncu smo morda malce zamudili. Na koncu je pač zmanjkalo nekaj sreče. Ampak, začeli smo dobro, vemo, kje smo naredili napako in od tukaj naprej gre lahko samo še boljše," je po cilju povedal Kump.

Športni direktor Branko Filip pa: "Pred etapo smo si podrobno pogledali ciljni šprint in določili Marka Kumpa za kapetana, če pride do šprinta. Pričakovali smo dober rezultat, Mikhel Raim je res vrhunski, tako da si nimamo kaj očitati po današnji etapi." Tretji je bil Kenneth Van Rooy. Sicer pa so etapi zaznamovali tudi nekateri padci, hujših poškodb pa kolesarji niso utrpeli.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ