Marko Kump začel z odličnim petim mestom (VIDEO)

Marko Kump začel z odličnim petim mestom (VIDEO)
17.01.2016 AVTOR: D. Z.
V Avstraliji so izpeljali nekakšno generalko pred začetkom dirke Tour Down Under. Zmagal je Caleb Ewan, Marko Kump je bil peti.

V torek se bo začela že 18. dirka Tour Down Under. Gre za prvo dirko v sezoni za serijo World Tour. Že po tradiciji pa dva dni prej v Avstraliji – v mestu Adelaide – izpeljejo tudi nekakšno generalko. Kratko mestno preizkušnjo People's Choice Classic. Gre za samo 51 km dolgo dirko, na kateri se s tekmovalnim ritmom Evropejci ponavadi prvič srečajo in tako ogrejejo noge pred etapno dirko.

Avstralci pa so že v polnem pogonu, saj je za njimi med drugim tudi državno prvenstvo. Zato ni čudno, da je Orica GreenEdge imela potek dirke v svojih rokah. V zadnjih desetih krogih so v ospredje stopili tudi člani Skya, predvsem Geraint Thomas in Peter Kennaugh. Pripravljala sta teren za Bena Swifta. A njihova akcija je prišla prezgodaj in tako so se v ospredje prebili še kolesarji Cannondala, IAM Cyclinga in Trek Segafreda.

Sledil je sprint. Giacomo Nizzolo je bil izjemno hiter in zdelo se je, da mu bo uspelo zmagati. Caleb Ewan pa ni popuščal, Nizzolu je sledil v zavetrju in ga tudi prehitel. Ewan je zmagal, Nizzolo se je moral zadovoljiti z drugim mestom, tretji je bil Adam Blythe. Swift je bil četrti. Odlično peto mesto je na uvodu pripadlo Marku Kumpu.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ