Marko Kump začenja v Avstraliji, Matej Mohorič v Argentini

Marko Kump začenja v Avstraliji, Matej Mohorič v Argentini
02.12.2015 AVTOR: D. Z.
Kolesarji Lampreja Meride so v teh dneh na prvih skupnih pripravah. In tam se vodstvo s kolesarji dogovarja tudi za okvirni program dirk.

Spomnimo. V Lampreju Meridi so kar štirje Slovenci. Tu ostajata Luka Pibernik in Jan Polanc, prišla pa sta še Marko Kump in Matej Mohorič. Trenutno so kolesarji na prvih skupnih pripravah, kjer oblikujejo okvirne programe dirk za naslednjo sezono. In, kaj je zaenkrat znanega? Vsaj dva Slovenca v ekipi bosta sezono začela že zelo zgodaj.

Marko Kump bo v ekipi, ki bo odšla na World tour dirko Santos Tour Down Under. Tam se mu bodo pridružili Diego Ulissi, Louis Meintjes, Federico Zurlo, Manuele Mori in Tsgabu Grmay. Dokončen seznam bo znan kasneje. Ulissi bi sicer lahko bil kapetan, a Kump je, ko je v pravi formi, vsekakor najhitrejši med temi kolesarji.

Zato lahko upamo, da bo do do 1. januarja še kolesar  Adrie Mobila dobil kakšno priložnost v skupinskih sprintih. V podobnem terminu bo že po tradiciji potekala etapna dirka po Argentini, ki ravno tako pritegne številne zvezdnike. In med temi bo za Lampre Merido nastopil tudi Matej Mohorič, ki je v Lampre Merido prišel iz Cannondale Garmina.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ