Marko Kump zaključil na najboljši način

Marko Kump zaključil na najboljši način
15.03.2015 AVTOR: D. Z.
Zadnjo etapo na dirki Istrska pomlad je dobil Marko Kump. Otoničar 4. Dirka pa je pripadla Markusu Eibeggerju. Kolesarke BTC City Ljubljana uspešne v tujini.

Zadnja, tretja etapa na dirki Istrska pomlad se je začela v Pazinu, končala pa v Umagu. Pričakovali smo sprint in do tega je tudi prišlo. Marko Kump je pokazal, kako dobro je trenutno pripravljen in je ta sprint po prevoženih 156 kilometrih tudi dobil.

Drugi je bil Matteo Malucelli, tretji pa je bil Davide Vigano. Po treh urah in 25 minutah dirkanja je odlično četrto mesto osvojil tudi Martin Otoničar, sicer član moštva Radenska Ljubljana. Končni zmagovalec dirke je Markus Eibegger, ki je dobil včerajšnjo najtežjo etapo, v prvi pa je bil drugi.

Zmagovalec prve etape Sergej Nikolajev je dirko končal na drugem mestu. Za Avstrijcem je zaostal za osem sekund. Silvio Herklotz je bil tretji, zaostal pa je za 20 sekund. Najboljši Slovenec je bil Primož Roglič (Adria Mobil). Z zaostankom 36 sekund je zasedel peto mesto. Drugi najboljši Slovenec v skupnem seštevku je bil Marko Pavlič (Radenska Ljubljana), ki je z zaostankom 57 sekund dirko končal na 15. mestu.

BTC City Ljubljana
Z nastopanjem v tujini nadaljujejo tudi kolesarke moštva BTC City Ljubljana. Tokrat je za njimi enodnevna dirka druge kategorije Novilon Eurocup. Zmagala je Kirsten Wild (Hitec Products), ki je premagala Chloe Hosking (Wiggle Honda) in tretjo Christine Majerus (Boels Dolmans). Osmo mesto je zasedla Hrvatica v dresu ljubljanske ekipe Mia Radotić. Uspeh kolesark BTC City Ljubljana je dopolnila Eugenija Bujak, ki je dirko končala na 16. mestu.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ