Marko Kump že blesti na Kitajskem, Jan Tratnik 5. v Avstriji

Marko Kump že blesti na Kitajskem, Jan Tratnik 5. v Avstriji
05.07.2015 AVTOR: D. Z.
Marko Kump je prepričljivo dobil prvo etapo na dirki Tour of Qinghai Lake. V Avstriji nastopa sicer manj Slovencev kot na Kitajskem, je pa Jan Tratnik v sprintu zasedel 5. mesto.

Kitajska
Kolesarji Adrie Mobila nastopajo na prestižni dirki ekstra kategorije na Kitajskem. Govorimo o dirki Tour of Qinghai Lake. Start in cilj prve etape je gostilo mesto Qining. Etapa je bila dolga 121 kilometrov.

Etapa je potekala na več kot dva tisoč metrih nadmorske višine, kolesarji pa so morali prevoziti dobrih 15 km dolg krog. Uvod je bil pisan na kožo sprinterjem in to je znal izkoristiti Marko Kump. Kolesar Adrie Mobila je bil v sprintu prepričljivo najmočnejši. Mattia Gavazzi je bil drugi, Marco Zanotti pa tretji.

Avstrija
Na dirki ekstra kategorije po Avstriji je za kolesarji uvodni ekipni kronometer in prva etapa. Morbisch je gositl start, cilj pa je bil v Scheibbsu. Etapa je bila dolga kar 206 km. Dolgo je v begu vztrajal Dejan Bajt, ki je ibl tudi tretji na gorskem cilju. A glavnina je ubežnike ujela. Videli pa smo sprint glavnine. Dobil ga je Norvežan Sondre Holst Enger, sicer član IAM Cyclinga. Drugi je bil Paolo Simion. Tretje mesto je zasedel Gerald Ciolek. S petim mestom se je izkazal Jan Tratnik. V skupnem seštevku zdaj vodi Ciolek, najboljši Slovenec pa je Matej Mohorič, ki zaseda 25. mesto.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ