Marko Kump: "Ekipi se zahvaljujem za pomoč"

Marko Kump: "Ekipi se zahvaljujem za pomoč"
17.01.2017 AVTOR: D. Z.
Marko Kump je sezono World Toura začel s četrtm mestom: "V zaključku mi je ekipa veliko pomagala."

O tem, da je Marko Kump prvo etapo dirke Tour Down Under končal na četrtem mestu smo že pisali. Z načinom dirkanja in očitno tudi z dosežkom pa so zadovoljni tudi pri ekipi UAE Abu Dhabi.

“Slovenski sprinter je bil precej bolj učinkovit kot na preizkušnji People ” so pri ekipi zapisali v izjavi za javnost. Sicer pa so morali kolesarji premagati vsega 118,5 km dolgo preizkušnjo z enim gorskim ciljem. Zaradi vročine so dirko organizatorji nekoliko skrajšali. Že na startu je bilo 38 stopinj celzija.

V zaključku so pri ekipi UAE Abu Dhabi sodelovali predvsem Marcato, Laengen in Swift, ki so pripravljali dobro izhodišče za Kumpa, so se sporočili iz ekipe. “V primerjavi z nedeljo smo naredili izjemen napredek pri pripravi sprinta. Sprint je bil zelo hiter, Kump pa je znal dobro slediti kolegom. Potem pa se je spopadel z najboljšimi sprinterju, ki so tu v Avstraliji. Kljub visokim temperaturam so se naši kolesarji dobro znašli in so izpolnili naša pričakovanja, ” je povedal športni direktor Marco Marzano.

Kaj pa Marko Kump? “S kolegi smo želeli doseči dober rezultat na debiju ekipe v World Touru. Že na startu smo bili zelo osredotočeni. Dirkali smo dobro, tudi v zaključku mi je ekipa zelo pomagala. Dobil sem odlično pomoč za sprint. Ekipi se za to zahvaljujem. Ewan je že začel zelo močno. Sam sem šel po sredini in uspelo mi je priti med prvo peterico. Žal mi je, da mi ni uspelo priti na oder. Bil sem blizu. Poskušali bomo v naslednjih etapah.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ