Marko Kump: Mislim, da sem dobro pripravljen

Marko Kump: Mislim, da sem dobro pripravljen
16.06.2016 AVTOR: D. Z.
Marko Kump in Sacha Modolo sta kolesarja, ki bosta Lampreju Meridi v 1. etapi dirke po Sloveniji poskušala priboriti zmago.

"Mislim, da je to etapa za sprinterje. Ne vidim tiste točke, kjer bi bila dirka tako zahtevna, da bi se skupina razbila. Je pa res, da je zaključek tehnično zelo zahteven. Pomembna stvar bo poznavanje cest. Po profilu bi moralo priti do sprinta, ampak v današnjem kolesarstvu je vse mogoče, " je pred startom priznal Marko Kump.

Pred dirko po Sloveniji je odpeljal tudi etapno dirko po Japonski. Tudi z namenom, da bi bil na domači dirki dobro pripravljen. Lani se je namreč izkazal z zmago v zadnji etapi do Novega mesta. Letos pa upa na priložnost že v prvi etapi do Kopra: "Rečem lahko, da sem na dirko dobro pripravljen. Kako dober sem v primerjavi z ostalimi, bomo videli danes, jutri, v naslednjih dneh. Mislim, da sem dobro pripravljen, tako da se z veseljem podajam na to dirko. "

Kaj pa sprint v Kopru? Kdo bo prevzel največje breme? Sacha Modolo ali Marko Kump? "V bistvu sva oba v igri za sprint in med etapo bomo videli, kako se moje noge vrtijo, kako se njegove. Pred zaključkom bomo videli, za koga se dirka, tako da bomo potem določili tistega, ki bo sprintal, " je dejal Marko Kump, medtem ko je Modolo pred startom vso odgovornost očitno že kar prevalil na Kumpa.

Značke: Dirka po Sloveniji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ