Marko Kump: "Na koncu je zmanjkalo malce sreče"

Marko Kump: "Na koncu je zmanjkalo malce sreče"
20.02.2020 AVTOR: DZ

Marko Kump je sezono začel z drugim mestom in po prihodu na cilj je v Antalyji povedal: "Od tu naprej smo lahko samo boljši."

Kolesarji Adrie Mobila so odlično začeli sezono 2020. Trenutno so na štiridnevni dirki po Antalyji in v prvi etapi se je izkazal Marko Kump. Prva etapa je bila bolj ali manj ravninska.

Poleg tega ritem ni bil prehud, saj sta se po uvodnih napadih v ospredju znašla zgolj dva kolesarja, glavnina pa ju vse do zadnjih kilometrov ni želela ujeti. Potem pa je sledil sprint, v katerem so bili številni kolesarji zelo spočiti, tako da so se za zmago želeli boriti mnogi. Kaj pa je sprinter povedal, potem ko je zaostal zgolj za članom moštva Israel Start Up Nation Mihkelom Raimom?

Marko Kump o zadnjih kilometrih
Zaključek je bil kar kaotičen, ampak, glede na to, da je na startu kar 29 ekip s po šestimi kolesarji je to bilo pričakovati. Še posebej po dokaj lahki prvi etapi. S fanti smo opravili dobro delo. Na koncu smo morda malce zamudili. Na koncu je zmanjkalo nekaj sreče, ampak, začeli smo dobro in vemo, kje smo naredili napako. Od tu naprej smo lahko samo boljši.

Marko Kump o sodelovanju s kolegi
Široka cesta. Malo ovinkov. Na koncu so bili zaradi lahke etape vsi močni. Sam sem do nekega trenutka iskal samo Davidovo kolo. Ker pa je bila gneča prevelika, sem v zadnjem kilometru poiskal tisti najhitrejši vlak. V zadnjih tristo metrih sem morda nekoliko prepozno startal. Smo pa s fanti v zadnjih desetih kilometrih lepo počakali na pravi trenutek za preboj v ospredje. Prav vsi so delo opravili odlično.

Marko Kump o drugem mestu
V redu je. Glede na to, s kakšnimi cilji smo prišli na dirko sem lahko zadovoljen. Za nas je to prva dirka. Veliko kolesarjev ima za sabo že nekaj sprintov v tej sezoni. Zagotovo. Manj kot zadovoljni ne moremo biti.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ