Marko Kump: Najlepše se je zahvaliti z zmago

Marko Kump: Najlepše se je zahvaliti z zmago
12.10.2015 AVTOR: D. Z.
Kako se od delodajalca posloviš na najlepši način? Z zmago na zadnji dirki. To je po slavju v Podsmreki priznal tudi Marko Kump.
Marko Kump je vsekakor eden izmed junakov letošnje sezone. V sprintih je bil zares težko premagljiv in to je dokazal tudi na zadnji dirki. Član Adrie Mobila je bil še lani član Tinkoff Saxa, a mu pogodbe niso podaljšali, tako da se je vrnil v domači klub. Za zaupanje pa se je vodstvu zahvalil s številnimi zmagami. Tudi z zmago na zadnji dirki v dresu Adrie Mobila.

Govorimo o uradnem zaključku sezone na slovenskih tleh, za tradicionalno preizkušnjo v Podsmreki. "Dirka je bila sproščena, tako kot se za zaključek sezone tudi spodobi. S klubskimi kolegi smo se že na startu odločili, da bomo poskušali dirko imeti pod nadzorom. Očitno so se tudi preostali kolesarji s tem sprijaznili. Prve tri četrtine dirke ni bilo tiste nervoze, tako da je bilo zato vse skupaj nekoliko bolj sproščeno," je po prihodu na cilj priznal Marko Kump.

In Kumpa so klubski kolegi pripeljali v sprint. Tam pa je bil spet najboljši. Tokrat zelo prepričljivo. "Sprint kot sprint. Zame so več ali manj vsi sprinti enaki, ampak obenem je vsak tudi zgodba zase. Vedel sem, da če me kolegi pripeljejo do sprinta, potem se lahko borim za zmago. Mislim, da sem začel prezgodaj, saj nisem videl, kje je cilj. Očala sem imel tako zarošena, da nisem mogel prav oceniti razdalje. Ko sem videl, da na kolesu nimam nobenega, sem samo še nadaljeval proti cilju."

In veselil se je lahko zaslužene zmage. Zato, ker se bo kmalu poslovil od kluba in odšel v Lampre Merido tudi nekoliko posebne: "Zagotovo se jim najlepše zahvalim z zmago. Tudi, ko sem nazadnje zapuščal ta klub, sem ga zapustil z zmago. Tako, kot letos. Ampak, takrat sem se potem kmalu vrnil. Upam, da zdaj ne bo tako." Lampre Merida bo v naslednji sezoni očitno še kako slovensko obarvana. Marko Kump in Matej Mohorič se bosta namreč pridružila Janu Polancu in Luki Piberniku.
Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ