Marko Kump: Najslajše je zmagati doma

Marko Kump: Najslajše je zmagati doma
31.08.2015 AVTOR: D. Z.
"Nobena zmaga ni podarjena, daleč od tega, da bi to bila lahka zmaga," je po 17. zmagi v tej sezoni dejal Marko Kump.

Kot smo že pisali je Marko Kump dobil dirko od Zagreba do Ljubljane. Gre za osmo dirko zapored, ki povezuje sosednji državi. Marko Kump je dirko dobil že drugič v karieri, na najvišji stopnički pa je zamenjal klubskega kolego Primoža Rogliča, ki je lani v Novem metu slavil po dolgem pobegu. Tokrat je Adria Mobil med ubežno skupino, ki je zaznamovala dirko imela Kristjana Fajta, ki je poskrbel, da je bilo preostalim kolegom iz Adrie Mobila v glavnini vsaj nekoliko lažje.

"Za nas je to pomenilo, da smo privarčevali z močmi, ker kolegom ni bilo treba narekovati ritma skozi celotno dirko. Tako so lahko privarčevali z močmi za zadnji balkanski krog. Delo so tam opravili super. Sam sem samo še zaključil," je priznal Marko Kump. Letos so se tri dirke končale na Glavnem trgu v Novem mestu in prav vedno se je zmage veselil Kump. Najprej na dirki za VN Adrie Mobila, potem v zadnji etapi dirke po Sloveniji in zdaj še na dirki, ki povezuje dve državi.

"Nobena zmaga ni podarjena in daleč od tega, da bi to bila lahka zmaga. Tako, kot že velikokrat letos so kolegi iz Adrie Mobila opravili super delo. Poskrbeli so, da je v zaključek prišla celotna skupina. Potem pa so me pred sprintom še pripeljali na dobri poziciji. Sam sem samo zaključil tisto, kar so oni opravljali ves dan," je pojasnil Kump. Obenem je opisal še tisto borbo v zadnjih kilometrih, ki v sprintih ponavadi odloča:

"Največje borbe so pred zadnjim ovinkom. Ko si enkrat čez ovinek in na Kandijskem mostu, nimaš več kaj razmišljati. So pa predtem kar veliki pretepi za pozicije, ampak v takih zaključkih je to normalno. Kolesarji smo tega vajeni." Tako je Kump dosegel že neverjetno 17. zmago v letošnji sezoni. "Vsaka zmaga je zgodba zase. Tako je tudi ta. Najslajše pa je zmagati na domačem terenu," je še zaključil Kump.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ