Marko Kump: Pohvala in zahvala fantom

Marko Kump: Pohvala in zahvala fantom
08.04.2019 AVTOR: DZ

"Nismo se pustili ne vremenu ne drugim ekipam. Zares pohvala fantom, ki so danes naredili vse po planu." To so bile besede Marka Kumpa, potem ko je še drugič dobil dirko za VN Adrie Mobila.

"Za nas se je danes super izšlo. Nismo se pustili ne vremenu, ne drugim ekipam. Zares pohvala fantom, ki so danes naredili vse po planu."
Marko Kump
Marko Kump je dobil dirko za VN Adrie Mobila. V sprintu manjše skupine kolesarjev je bil tudi ob izdatni pomoči kolegov iz Adrie Mobila prepričljivo najmočnejši, tako da je slavil zmago na prenovljenem Glavnem trgu v središču Novega mesta. Kump je tako ponovil uspeh iz leta 2015. Takrat je dobil prvo izvedbo te dirke. Zdaj še vedno ostaja edini Slovenec z zmago. Ima kar dve, tako kot Italijan Filippo Fortin.

Je bilo težje dobiti letošnjo dirko kot leta 2015?
Precej težje je bilo tokrat. Sicer ni bilo niti prvič lahko zmagati. Tokrat pa je bila precej težja dirka. Že po sami konfiguraciji, potem pa je vse skupaj otežilo še vreme. Shladilo se je, pa še deževalo je praktično skozi celotno dirko.

Prav zaradi dežja je prišlo do večje selekcije, kot bi najbrž sicer, kajne?
V prvi skupini med temi 20 ali 30 kolesarji, kolikor nas je še ostalo ni bilo nekih hitrih kolesarjev. Dež ti naredi težke noge. Niti nimaš občutka, da ti je težko, vse dokler ne gre zares. Takrat se noge ne obračajo. Obenem je tu še hidracija. So razlike. Nekateri so bolj podvrženi mrazu. A za nas se je danes super izšlo. Nismo se pustili ne vremenu, ne drugim ekipam. Zares pohvala fantom, ki so danes naredili vse po planu. Tako kot smo se pred startom zmenili. Vse čestitke.

Ste proti koncu dirke gledali po skupini, kdo je še ostal izmed tistih, ki bi vas v sprintu lahko premagali?
Niti ne. Vedel sem, da se moram držati svojega načrta. Vedel sem, da sem med hitrejšimi kolesarji v tej že zelo majhni skupini. Kaj drugega, kot se držati načrta, nima smisla. Če uspe, uspe.

Na koncu je Adria Mobil narekovala oster ritem.
Tam, dva do tri kilometre pred ciljem, ko je prišlo do še enega napada je padla odločitev, da moramo na polno, saj je zadnji kilometer in pol tehnično zahteven. Zato je precej lažje, če sip red tistimi zadnjimi ovinki spredaj in jih odpelješ po idealni liniji. 

Letos se je dirka vrnila na Glavni trg, ki je prenovljen. Je zato zdaj sprint kaj drugačen? 
Je drugačen sprint. Tam, dvesto metrov do cilja sem že slišal in videl fante, ki so mi prihajali mimo. Sem si pa pustil nekaj maneverskega prostora, tako da sem mimo Davida Pera, ki mi je pomagal še kot zadnji prišel s hitrostjo. Nisem pustil, da bi mi to preprečilo izpeljati zadan plan.

Zelo ste si oddahnili, kajne?
Zagotovo. To je domača tekma, ki jo organizira naš sponzor Adria Mobil. Tu je še vse delo, ki so ga vseh pet ur opravljali fantje. Nekako ti, potem ko jim vse to poplačaš z zmago pade neko breme z ramen.

"Tu je še vse delo, ki so ga vseh pet ur opravljali fantje. Nekako ti, potem ko jim vse to poplačaš z zmago pade neko breme z ramen."
Marko Kump

Značke: Cestno
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ