Marko Kump: Pokuriti še tisto nekaj energije

Marko Kump: Pokuriti še tisto nekaj energije
14.10.2019 AVTOR: DZ

"Z dobrim zaključkom v mislih gremo potem lahko v novo sezono," je po zmagi v Podsmreki, na zaključni dirki sezone dejal Marko Kump.

"Zadnja dirka. Treba je pokuriti še tiste nekaj energije, ki nam jo je čez leto ostalo. Danes smo bili v številčni premoči. Iskali smo pravo kombinacijo."
Marko Kump

Adria Mobil nadaljuje s prevlado na zaključni dirki v Podsmreki. Po treh zaporednih zmagah Gašperja Katrašnika – ta je bil po hudem padcu na dirki po Hrvaški že v karavani – je bil zdaj še tretjič na tej preizkušnji najboljši Marko Kump. Kump je dobil sprint razpotegnjene skupinice kolesarjev. Premagal je Jana Tratnik, ki je bil v pobegu od samega začetka dirke in Žigo Ručigaja.

"Zadnja dirka. Treba je pokuriti še tiste nekaj energije, ki nam jo je čez leto ostalo. Danes smo bili v številčni premoči. Iskali smo pravo kombinacijo. Pravi pobeg, ki bi bil ugoden za nas. Na koncu nam je uspelo," je dejal Marko Kump. Prav zato so kolesarji Adrie Mobila narekovali ritem, pa čeprav je bil v ospredju skupaj z Janom Tratnikom in Rokom Korošcem njihov kolesar David Per.

Kump je bil očitno prepričan v svoje sposobnosti. Na koncu mu je uspelo dobiti dolg in tudi zaradi vzpona zahteven sprint: "Zadnja dva, tri kroga, ko nas je v ospredju ostalo šest ali sedem, vključno s Tadejem ni bilo enostavno. Ampak. Fantje so me hoteli pripeljati v sprint. Vedeli smo, da smo tam najmočnejši in na koncu je bil pač sprint. Morda malce daljši, ampak nam je uspelo."

"Z dobrim zaključkom v mislih gremo potem lahko v novo sezono."
Marko Kump

Za Kumpom in Adrio Mobilom je tako nova uspešna sezona. Predvsem v sprintih so po zaslugi Kumpa in Dušana Rajovića prevladovali. Zdaj je čas za počitek, potem pa priprave na novo sezono: "Na tak način zaključiti sezono je vedno lepo. Konec koncev se po taki dirki s fanti še podružimo, še kakšno rečemo. Z dobrim zaključkom v mislih gremo potem lahko v novo sezono."

Kaj pa je po dirki povedal sicer drugi Jan Tratnik: "Bil sem že od starta v pobegu. Želel sem največ iztržiti od te dirke, ker je to dober trening. Sezona še ni končana. Grem še na Chrono des Nations. Današnji dan je predstavljal zelo dobro pripravo za ta kronometer. Počutil sem se izjemno. Celoten dan sem bil v begu, na koncu pa mi je ostalo še nekaj moči za nekaj napadov in zaključni sprint. Je bil pa Kump v sprintu premočan."

"Počutil sem se izjemno. Celoten dan sem bil v begu, na koncu pa mi je ostalo še nekaj moči za nekaj napadov in zaključni sprint. Je bil pa Kump v sprintu premočan."
Jan Tratnik

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ