Marko Kump: Prihraniti kakšen metek za Novo mesto

Marko Kump: Prihraniti kakšen metek za Novo mesto
18.06.2015 AVTOR: D. Z.
Na dirki po Sloveniji bodo imeli sprinterji po vsej verjetnosti samo eno priložnost. In to v zadnji etapi do Novega mesta. Na to računa tudi Marko Kump, sicer član Adrie Mobila.

Marko Kump je letos v sprintih pokazal, da je zares izvrsten, in da te nadarjenosti v Tinkoff Saxu, kjer ni imel prave priložnosti za dokazovanje, ni izgubil. Letos na dirkah zares blesti. Da je formo v zadnjem času uspel še nekoliko dvigniti, pa je dokazal na tridnevni dirki druge kategorije na Poljskem, kjer je dobil prvi dve etapi in slavil tudi zmago v skupnem seštevku.

»Kolesarji Adrie Mobila pač vendo tempiramo formo za dirko po Sloveniji. Včasih ti uspe, a ne vedno. Če pa bi moral izpostaviti nek vrhunec forme, potem je to prav zdaj. V zadnjih 14 dneh se res dobro počutim, najboljše v tej sezoni, « je potrdil Marko Kump. Kump je povratnik v Adrio Mobil in za zaupanje se vodstvu kluba zahvaljuje na najlepši možni način - z zmagami. Trasa letošnje dirke po Sloveniji pa je tako zahtevna, da sprinterji lahko upajo predvsem na to, da se bodo med sabo udarili na Glavnem trgu v Novem mestu.

»Če bo vse potekalo po pričakovanjih, potem bo do sprinta prišlo samo v zadnji etapi. Zato pa nimam kaj biti živčen. Do zdaj se je vse dobro izteklo. Jasno mi je, da prve tri dni nimam kaj početi, razen pomagati ostalim kolegom. V prvih dneh bo tako z enim očesom vseskozi tudi pri zadnji etapi. Tako bom poskušal kakšen metek prihraniti za zadnji dan, « je še priznal Kump. Če bi se vse izteklo po že kar neverjetnem scenariju, pa bi se lahko Kump boril za zmago tudi v etapi do Kočevja.

Kump je potrdil, da se bo boril tudi na Strmo Reber, vendar pa v tak scenarij, da bi po koncu tega vzpona kolesarji v ospredju nekoliko upočasnili in tako omogočili nekaterim sprinterjem vrnitev v ospredje, ne verjame skorajda nihče. Kump pa zato dobro ve, kako odpeljati zadnjo etapo. Sprint v Novem mestu je že prava klasika: »Samo zmaga je tista, ki šteje. Tudi v taki konkurenci se hočem dokazati. Cilj je vsekakor zmaga. To pa ne pomeni, da ne bi bil zadovoljen s kakšno drugo vrhunsko uvrstitvijo. «

Značke: Dirka po Sloveniji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ