Marko Kump: S tako ekipo jaz samo zaključim nekaj sto metrov

Marko Kump: S tako ekipo jaz samo zaključim nekaj sto metrov
05.07.2015 AVTOR: D. Z.
Marko Kump je po zmagi v prvi etapi dirke Tour of Qinghai Lake priznal, da je bil sprint še kako kaotičen, vendar je spet uspel zmagati.
Xining je gostil start in cilj. 121 kilometrov je bilo ravninskih in Marko Kump je vedel, da je to lepa priložnost zanj. "Etapa je bila precej bolj mirna, kot je v Franciji," je za TV Slovenija dejal Kump in nadaljeval: "Pričakovali smo sprint in do tega je tudi prišlo. Naš cilj je bil, da v sprint pripeljemo celotno skupino. To nam je uspelo. Na koncu je bilo malenkost kaotično, ker so bili v bistvu še vsi zelo spočiti. Rad pa bi se zahvalil celotni ekipi Adrie Mobila. Vsi so res garali."

Mattia Gavazzi in Marco Zanotti sta mu morala priznati premoč. "Prva etapa je bila kot nalašč za nas. Kot vsi sem tudi sam občutil visoko nadmorsko višino in pomanjkanje kisika. Čutila se je razlika v pljučih in tudi srčni utrip sem imel višji. Zato sem vesel zmage," je za uradno spletno stran Adrie Mobila še dejal Kump, ki je slavil že 12 zmago v tej sezoni.

Ekipe pa tudi tokrat kar ni mogel prehvaliti celotne ekipe. "Če imaš tako ekipo, kot je Adria Mobil za in pred sabo. Fantje naredijo res vse. Potem je moje delo samo še, da zaključim tistih nekaj sto metrov. Zaenkrat nam je super uspevalo in lahko rečem, da je to moja najboljša sezona," je Kump še dejal v pogovoru za TV Slovenija med prenosom dirke po Franciji.
Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ