Marko Kump: "Sprint kaotičen ... na tej dirki nekaj običajnega"

Marko Kump: "Sprint kaotičen ... na tej dirki nekaj običajnega"
18.07.2016 AVTOR: D. Z.
Po padcu v prvi etapi in drugem mestu v drugi se je s Kitajske oglasil Marko Kump. "Dirka je vrhunsko organizirana."

"Pešec ne bi mogel izbrati boljšega trenutka "
Marko Kump je eden izmed treh Slovencev, ki nastopajo na dirki Tour of Qinghai Lake. Gre za dirko ekstra kategorije. Kot smo že pisali, v prvi etapi je dva kilometra pred ciljem prišlo do hudega padca, ki ga je zakuhal neprevidni gledalec. Padcu se tudi Marko Kump ni mogel izogniti.

"Pešec je cesto prečkal prav v trenutku, ko je skupina prihajala mimo. Trenutka ne bi mogel bolje zadeti. Prišlo je do velikega padca. V bistvu sem imel srečo v nesreči. Tako rekoč me je katapultiralo na mehkejši del. Večjih odrgnin nisem dobil, medtem ko so jo ostali kolesarji na cesti kar precej bolj skupili, " je dejal Marko Kump.

Katočen sprint v 2. etapi
Sicer pa je Marko Kump vse popravil v drugi etapi, ki jo je končal na drugem mestu. Premagal ga je zgolj Italijan Jakub Mareczko. "Sprint je bil, tako kot sem na tej dirki že vajen, precej katoričen. Obenem še tehnično zelo zahteven. Veliko je bilo prerivanja. Bilo je kar napeto. "

Kump je lani na tej dirki zares blestel. V dresu Adrie Mobila je dobil kar pet etap, na koncu pa je dirko dobil Radoslav Rogina. Primož Roglič je bil četrti. "Zaradi tega sem zagotovo malenkost bolj izpostavljen. Osebno pa si tega ne jemljem k srcu. Dirkam kot na ostalih dirkah. " Zato pa prihaja na dirko s slabšo popotnico kot lani, ko je zares blestel skozi celo sezono.

Čaka na pravo priložnost
"Če do tega trenutka primerjam letošnjo sezono z lansko, potem nisem niti blizu. Na tej dirki pa se počutim morda celo boljše kot lani. " A, priznava, da še čaka na pravo priložnost:

"Bolj čakam na tiste malenkost zahtevnejše etape, kjer je možnost, da se teh prvih spritnerjev in sprinterskih ekip znebimo že pred zaključkom. To bi pomenilo precej manj stresen sprint. Taktika v ekipi je odvisna od profila etapa. Moram pa reči, da se fantje, ki so tukaj podrejajo meni. Seveda se bo to v težjih etapah spremenilo. Zaenkrat pa je načrt tak, da mi v sprinterskih etapah pomagajo. "

Dirka vrhunsko organizirana
Kljub spodrsljaj v prvi etapi in gledalcu na progi pa Kump trdi, da je dirka Tour of Qinghai Lake odlično organizirana:

"Moram reči, da je vrhunsko organizirana. Ampak, glede na količino gledalcev, ki so ob progi, večina pa jih sploh ne ve, za kaj se gre, je nesreč še zelo malo. Dirka pa je res vrhunsko organizirana. Lahko se primerja z vsemi dirkami v Evropi. "

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ