Marko Kump: Tu sem začel, preživel večino otroštva. Vedno sem bil super vesel

Marko Kump: Tu sem začel, preživel večino otroštva. Vedno sem bil super vesel
08.03.2015 AVTOR: D. Z.
Dan pred predstavitvijo ekipe Adria Mobil je dobil dirko v Umagu, dva dni po predstavitvi pa še v Poreču. Marko Kump je z nami spregovoril na predstavitvi.

Marko Kump je zadnji dve sezoni preživel v zvezdniški ekipi Tinkoff Saxo, a svojih sposobnosti tam nikoli ni uspel pokazati. Po izteku pogodbe se je moral vrniti v Adrio Mobil. »V domači klub se je vedno lepo vrniti. Tu sem začel, tu sem preživel večino svojega otroštva. Vedno sem bil super vesel, ko sem nosil dres Adrie Mobila in verjamem, da vedno tudi bom, « je priznal Marko Kump, ki je poudaril, da zaradi vrnitve v kontinentalno konkrenco ni izgubil motivacije.

A po dveh nesrečnih sezonah je v Adriji Mobilu takoj spet opozoril nase. »Pri Tinkoffu si v drugačni vlogi, kot tukaj. Tam si večino časa pomočnik. Primerjati lansko in letošnjo sezono je praktično nemogoče. Lani sem imel vlogo pomočnika, letos pa je drugače. Zadovoljen sem s tem, kako se je sezona začela in kako se s fanti razumemo, « je še dodal Kump, ki je letošnje priprave na sezono nekoliko prilagodil poznejšemu začetku:

»Lani so te priprave na sezono potekale bistveno dlje. Prvi ekipni treningi so se začeli že v začetku novembra. Letos smo s tistimi pravimi, intenzivnimi treningi začeli šele v sredini januarja. Ampak, ostajam pri istem trenerju, pod istim načinom treniranja. « Tudi cilji so se spremenili. Letošnji je jasen. Na dirki po Sloveniji si želi dobiti kakšno izmed etap, ki mu bodo pisane na kožo:

»Glede na to, da je to domača dirka, na domačih tleh. To je zagotovo glavni cilj sezone. Moj cilj pa je, da naredim vse tako kot je treba, da na dirko pridem stoodstotno pripravljen. « Kaj pa, če se mu po tej sezoni spet ponudi priložnost za prestop med največje ekipe? Ali že razmišlja o tem? »Trenutno nimam v glavi nič, saj se v tem okolju super počutim. Naj ostane zdaj pri tem. Če pa se pokaže še kdaj kakšna priložnost, bom moral temeljito premisliti. «

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ