Marko Kump: Vrniti se je vedno najlepše

Marko Kump: Vrniti se je vedno najlepše
21.02.2019 AVTOR: DZ

"Vrniti se domov je vedno najlepše," je dejal Marko Kump, ki se je vrnil v domačo Adrio Mobil. V Izoli pa ga čaka prva dirka v sezoni.

Tretja vnitev v Adrio Mobil
Marko Kump se je pred letošnjo sezono spet vrnil domov, v domačo Adrio Mobil. To je njegova tretja vrnitev, a poudaril je: "Tako kot vedno, vrniti se domov je najlepše in zdaj čakamo na novo sezono.« Prav dolgo ne bo več čakal. Del članske ekipe se je z Brankom Filipom odpravil v Turčijo, kjer bodo nastopili na dveh etapnih dirkah, del ekipe z Markom Kumpom pa bo sezono začel na domači dirki v Izoli, ki bo na sporedu ta konec tedna.

"V ekipi je veliko mladih, hitrih kolesarjev. Nisem samo jaz sprinter, precej hiter je tudi Dušan Rajović."
Marko Kump

Adria Mobil je spet sestavila konkurenčno člansko ekipo. Zelo močni bodo predvsem v sprintih. Kump poudarja, da pri tem ne bo osamljen: "V ekipi je veliko mladih, hitrih kolesarjev. Nisem samo jaz sprinter, precej hiter je tudi Dušan Rajović, ki je v tem rangu tekmovanj že zmagoval. Zagotovo nam ležijo sprinterske dirke. Ne glede na to, pa imamo v vrstah tudi kolesarje, ki lahko dirkajo na višjem nivoju v vseh prvinah. Ne vidim razloga, zakaj bi vozili samo sprinterske dirke."

Začel bo v Izoli
Sicer pa je Kump na predstavitvi ekipe dejal, da trenutno vse poteka po načrtu: "Z ekipo, s fanti se dobro razumemo. Priprave potekajo vrhunsko, tako da bomo na dirke prišli dobro pripravljeni." Morda že v Izolo. Do zdaj so tam Slovenci dosegli samo eno zmago, ko je bil najboljši Jure Golčer. V dresu Adrie Mobila pa je zmagal tudi Dušan Rajović. MOrda je čas, da na domačih cestah spet zmaga Slovenec.

"Pri meni je kolesarstvo že od malih nog prisotno, tako da motivacija ostaja. Vsako leto startam z isto mero motivacije."
Marko Kump

Kump bo zdaj spet nastopal na dirkah nižje ravni kot v preteklih letih, a pravi, da ostaja motiviran: "Mislim, da motivacija ni rang v katerem tekmuješ, ampak kako se samega športa lotiš. Pri meni je kolesarstvo že od malih nog prisotno, tako da motivacija ostaja. Vsako leto startam z isto mero motivacije." Kump je bil član Adrie Mobila tudi leta 2015, ko je slavil kar 18 zmag. Poleg njega sta blestela še Radoslav Rogina in predvsem Primož Roglič, ki je potem prestopil v LottoNL Jumbo.

Se lahko približa 18 zmagah iz leta 2015?
"Bolj kot razmišljaš, 18 zmag v eni sezoni bo težko ponoviti. Ne zaradi pripravljenosti. Tu so še drugi dejavniki. Vse se mora poklopiti. Da imaš dovolj sreče kar 18-krat. To je res veiko. Zato ne bi govoril zdaj o številkah. Gremo z dirke v dirko. Startamo z istim ciljem, ciljem po zmagi. Kaj bo prinesla sezona, bomo govorili decembra," je še pojasnil Kump.

"Cilj je zagotovo dosegljiv, če je želja dovolj velika. Kot vedno bomo tudi letos startali z željo po zmagi, z željo po čim boljši uvrstitvi."
Marko Kump

Je pa jasno, da bo glavni cilj sezone za kolesarje Adrie Mobila dirka po Sloveniji. Rogina je že potrdil, da se bo vse vrtelo okrog te dirke. Kump je prav leta 2015 dobil etapo na tej preizkušnji: "Cilj je zagotovo dosegljiv, če je želja dovolj velika. Kot vedno bomo tudi letos startali z željo po zmagi, z željo po čim boljši uvrstitvi. Dirka po Sloveniji je pod okriljem kolesarskega kluba Adria Mobil in za nas je to zagotovo največji cilj sezone."
Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ