Marko Pavlič izbran, odhaja v Izrael

Marko Pavlič izbran, odhaja v Izrael
09.11.2015 AVTOR: D. Z.
Pisali smo že, da je bil Marko Pavlič na preizkusu v ekipi Cycling Academy ... zdaj lahko poročamo o tem, da so ga v ekipo tudi sprejeli.

Marko Pavlič je letos nastopal za ljubljansko Radensko. Na dirki po Sloveniji je nosil tudi belo majico najboljšega med mladimi kolesarji. Bil je tretji na državnem prvenstvu. Kot nam je pojasnil, je sam poslal prošnjo, če bi se lahko udeležil preizkusa za uvrstitev v izraelsko ekipo Cycling Academy. Ambasador te ekipe je Peter Sagan.

Na testiranju je bilo lepo število kolesarjev, zato so morali fantje dolgo čakati na to, ali bodo sprejeti ali ne. Zdaj je jasno. 22-letni Pavlič, ki v naslednji sezoni ne bo več nastopal med mlajšimi člani, bo postal član mlade izraelske ekipe. "Fant, ki realno stoji na tleh je pokazal nadarjenost predvsem na etapnih dirkah. Združiti zna tako vožnjo na klance kot posamični kronometer," so pri moštvu zapisali v uradni izjavi za javnost.

Glavni menedžer ekipe Ran Margaliot pa je dodal: "Marko je kolesar, ki si ga vsak menedžer želi v svoji ekipi. Je zelo odrasel, organiziran in pravi garač. Prepričan sem, da bo veliko prinesel tej ekipi. Predvsem v boju za visoka mesta na etapnih dirkah. Kot pomočnik, pa tudi kot morebitni kapetan. Če bo naredil tisti preskok." Pavlič je v uradni izjavi za javnost dejal: "To je zame velika priložnost, da se lahko še razvijem in izboljšam ter tako izkoristim svojo nadarjenost."

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ