Marko Pavlič na preizkušnji v "Saganovi" ekipi ... čaka na odgovor

Marko Pavlič na preizkušnji v "Saganovi" ekipi ... čaka na odgovor
03.11.2015 AVTOR: D. Z.
Peter Sagan je ambasador izraelske ekipe Cycling Academy Team. In eden izmed kandidatov za mesto v ekipi je tudi Marko Pavlič.

Cycling Academy je izraelska ekipa, ki so jo ustanovili pred letošnjo sezono. Letos so organizirali prav poseben kamp, kjer so preizkusili številne mlade kolesarje. Na to preizkušnjo se je prijavil tudi član ljubljanske Radenske Marko Pavlič. Pavlič je letos nosil tudi majico najboljšega mladega kolesarja na dirki po Italiji, potem pa mu jo je odvzel Domen Novak. Letos zapušča kategorijo do 23 let in tako išče nove izzive. Kamp so izpeljali v italijanski Peschieri del Gardi. Prijavilo se je lepo število kolesarjev.

Poleg Pavliča še Nikolaos Laonnidis (23 let, Grčija), Masaru Nakazto (23 let, Japonska), Ioannis Spanopoulos (22 let, Grčija), Mihkel Räim (22 let, Estonija), Guy Gabay (22 let, Izrael), Guy Sagiv (20 let, Izrael), Aviv Yecheskel (20 let, Izrael), Dan Turek (23 let, Češka), Lubos Malovec (22 let, Slovaška), Emanuel Piaskowy (24 let, Pljska), Vojtek Migdal (24 let, Poljska), Max Korus (27 let ZDA), Juraj Bellan (19 let, Sslovaška), Chris Butler (27 let, ZDA), Luis Lemus (23 let, Mehika) in Dan Craven (32 let, Namibija).

Pogodbo naj bi dobilo nekje med 12 in 15 kolesarjev. "Take selekcije ni nikjer v kolesarstvu. So ekipe World Toura, ki v kolesarja investirajo milijone, ne da bi ga prej temeljito preizkusili. Po treh dneh vem o teh fantih skorajda vse," je dejal zdravnik Roberto Corsetti, ki je skupaj s trenerjem Mattio Michelusijem maserjem Paolom Zaggio in biomehanikom Giannijem Pederzollijem opravljal testiranja.

"V bistvu sem jim pred dvema mesecema poslal e-mail, potem pa so me povabili na testiranje. Odločil sem se, ker imajo zanimive načrte za prihodnost in zato, ker ne bom več nastopal med mlajšimi člani, tako da sem si zaželel nekaj novega," je priznal Marko Pavlič. Opravil je vsa testiranja: "Bilo je indoor in outdoor testiranje. Na trenažerju smo opravili pet sprintov z različnimi prenosi, potem pa še stopnjevalni test. Na cesti smo naredili tri ure. Na en klanec smo šli na polno. Potem smo opravili še različne intervjuje, zdravniške preglede in biomehanski fiting." Sicer pa Pavlič zdaj čaka, ali je preizkus opravil dovolj dobro, da bo lahko postal član te ekipe.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ