Marko Pavlič razkriva: Najprej v puščavi, zdaj v Lucco

Marko Pavlič razkriva: Najprej v puščavi, zdaj v Lucco
22.12.2015 AVTOR: D. Z.
O tem, da je Marko Pavlič prestopil v izraelsko ekipo Cycling Academy. Zdaj so za njim prve skupne priprave v Izraelu.

Zbranih vseh 13 kolesarjev
Vsekakor ekipa, ki nam ni tako domača, vsekakor tudi kraji, ki jih nimamo za tako zelo kolesarske. Pa vendarle je tam novo sredino našel še letos član Radenske iz Ljubljane Marko Pavlič. Zdaj je opravil tudi prve skupne priprave na sezono, tako da se je že srečal z novimi klubskimi kolegi. »Vsega skupaj smo z ekipo preživeli osem dni. Zbralo se nas je vseh 13 kolesarjev, ki bomo v tej ekipi vozili v prihodnji sezoni. Prvih pet dni smo preživeli v kibucu Samar v puščavi Arava. Zadnje tri dni pa v kibuci Ramat HaShofet, « nam je sporočil Marko Pavlič.

Obenem pa nam je še pojasnil: »Kibuc je posebna skupnost. Ljudje z visoko stopnjo socialne interakcije se odločijo živeti skupaj. To obstaja samo v Izraelu. « In, kako so priprave potekale? Prve dni v puščavi so preživeli na kolesih. Seveda pod vodstvom športnega direktorja, tudi nekdanjega profesionalnega kolesarja Nickija Sorensena. »Imeli smo tudi sestanek glede koledarja dirk in glede naših ciljev v sezoni 2016. Na kanadski ambasadi v Tel Avivu smo se predstavili tudi javnosti, « je še dodal Pavlič.

Tudi na dirki za VN Adrie Mobila
Obenem so te dni izkoristili tudi za sprostitev. Go-kart, streljanje z lokom, plezanje po plezalni stezi … »Organiziranost ekipe je na zelo visoki ravni. Na vseh področjih. Vzdušje je tudi pozitivno in vsi kolesarji, pa tudi osebje smo zelo motivirani. Komaj čakamo na začetek sezone, « je še dejal Pavlič. Dobil bo celo priložnost za nastopanje v Sloveniji. Ekipa bo namreč nastopila na aprilski dirki za VN Adrie Mobila. A sezona se bo zanje začela že prej – na dirki Costa Etruschi.

Omenimo še dirke, kot so Coppi e Bartali, Circuit des Ardennes, Tour du Finistre, dirka po Hrvaški, Fleche du Sud, dirka po Azerbajdžanu, dirka v Filadelfiji, GP Cycliste de Saguenay … Vse to in še več zgolj v prvem delu sezone: »Za drugi del sezone še ni potrditev glede dirk. Verjetno bomo nastopili tudi na dirki po Utahu in USA Pro Challenge. Januarja odhajamo na priprave v Lucco. Tam bo tudi hiša za tekmovalce te ekipe, « je za konec še razkril Marko Pavlič.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ