Marko Pavlič razkriva: Potrditi dober trening čez zimo

Marko Pavlič razkriva: Potrditi dober trening čez zimo
18.02.2017 AVTOR: D. Z.
"S fanti se super razumemo in imamo nekakšno sproščeno, pozitivno vzdušje," je razkril Marko Pavlič.

Marko Pavlič je po lanski sezoni, ko je nastopal za moštvo Cycling Academy pred letošnjo sezono prestopil v novoustanovljeno ekipo MebloJogi Kult Solkan.

Zdaj pa ga, tako kot večino kolesarjev v slovenskih moštvih čaka prva dirka v sezoni. Najprej dirka druge kategorije v Poreču. “Priprave na novo sezono sem začel zelo pozno, šele v začetku decembra, saj sem še novembra nabral kar deset dni dirkanja. To je bila najdaljša cestna sezona s startom 7. februarja na italjanski dirki Costa degli Estruchi in s koncem 20. novembra na dirki po Ruandi, ” je dejal Pavlič.

Vseeno pa se je tudi pred to sezono umaknil v toplejše kraje. Tenerife, natančneje: “Priprave na novo sezono sem začel šele drugi teden decembra, vendar sem v začetku januarja odšel na 14-dnevne priprave na Kanarske otoke. Stanoval sem v mestu Puerto de la Cruz. ” Tam je opravil 13 treningov. Skupaj kar 1165 kilometrov. Na kolesu je preživel 53 ur, premagal pa je 26340 metrov nadmorske višine:

“Morem reči, da sem imel kar srečo z izbranim terminom, saj je bilo pri nas doma kar krepko v "minusu ", spodaj pa sončnih 22 stopinj. Tako da je bil še večji užitek na kolesu v kratkem dresu. ” Sledile so krajše priprave z ekipo v Vrsarju in potem še ene na primorskih cestah v Vipavski dolini. Zdaj pa že čaka na prvi start v novi sezoni: “Občutki na treningu so dobri, morda še manjka malenkost hitrosti in eksplozivnosti, vendar je pripravljenost za začetek sezone dobra. Vsekakor bi rad dosegel dobre uvrstitve na dirkah v Istri, kar bi potrdilo dober in kvaliteten trening čez zimo. 

Ekipa je sicer primorska, vendar pa ne gre zgolj za primorske kolesarja, kar je tudi za Pavliča še kako dobrodošlo: “S fanti se super razumemo in imamo nekakšno sproščeno, pozitivno vzdušje. Štirje smo s štajerskega konca, tako da bomo kdaj tudi skupaj potrenirali. Motivirani smo, ampak brez pritiska. Vsekakor pa se bomo poskusili dokazati v najboljši možni luči, ” je v novem javljanju za našo rubriko še zaključil Pavlič.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ