Marko Pavlič tretji na Kitajskem

Marko Pavlič tretji na Kitajskem
11.11.2018 AVTOR: DZ

Konec je tridnevne dirke Tour of Quanzhou Bay na Kitajskem, ki jo je na tretjem mestu končal Marko Pavlič. Po novem član tujega moštva.

Marko Pavlič, Jure Rupnik in člani ekipe Ljubljana Gusto Xaurum. Lepo število Slovencev je v teh dneh nastopalo na dirki Tour of Quanzhou Bay na Kitajskem. Govorimo o tridnevni dirki druge kategorije. Prvo etapo je dobil Kaden Groves, najboljši Slovenec pa je bil Matic Grošelj na desetem mestu.

Druga etapa je bila s 108 kilometri še najdaljša in najtežja. Po dobrih dveh urah in pol dirkanja se je zmage veselil Maximilian Stedman, medtem ko so s sekundo zaostanka na cilj pripeljali trije kolesarji. Četrti je bil Marko Pavlič. Sledila je še 88 kilometrov dolga zadnja etapa. Dobil jo je Roy Eefting. Tilen Finkšt je bil osmi.

V skupnem seštevku se je zmage veselil Maximilan Stedman, ki je za sedem sekund ugnal Kaja Hooja Funga in za 11 Marka Pavliča. Ta je dirko končal na odličnem tretjem mestu. Sicer pa je bil Pavlič v zadnjih dveh sezonah član moštva Meblojogi, zdaj pa je prestopil v kanadsko ekipo H&R Block Pro Cycling, katere član je tudi prej omenjeni Rupnik.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ