Marko Pavlič: "Majico obdržati do Novega mesta."

Marko Pavlič: "Majico obdržati do Novega mesta."
20.06.2015 AVTOR: D. Z.
Edini Slovenec, ki je v dveh dneh dirkanja stopil na oder na dirki po Sloveniji je Marko Pavlič, trenutno najboljši mladi kolesar na dirki.

Sicer vsi upamo, da se v kraljevski tretji etapi dirke po Sloveniji vse spremeni, in da bodo na vrhu tokrat Slovenci, pa vendarle so do zdaj prevladovali tujci. Na oder pa se je že dvakrat povzpel Marko Pavlič, najboljši med mladimi kolesarji. Kolesar Radenske je v drugi etapi zasedel 33. mesto, a je na cilj prišel z istim časom kot zmagovalec.

»Etapa je bila zelo težka. Od začetka do konca sem moral dati vse od sebe. Na klanec je bil ritem zelo hiter, vendar mi je uspelo ostati v skupini vse do cilja. Upam, da bom to majico imel do Novega mesta, « je priznal Marko Pavlič. Pavlič je v skupnem seštevku 13. V igri za zmago v kategoriji do 23 let pa ostajajo samo še štirje kolesarji.

Pavlič ima vsega tri sekunde prednosti pred Rusom Artjomom Nišem in 25 sekund naskoka pred Ildarjem Arslanovim. Oba sta člana Rusvela. V igri ostaja tudi kolesar Adrie Mobila Domen Novak, ki zaostaja za 33 sekund. Peti Žiga Grošelj pa ima že 3:55 zaostanka. V kraljevski etapi do Treh Kraljev se tako obeta še kako napet boj tudi v tej kategoriji:

»Na prve tri klance morda še ne bo tiste selekcije, na zadnji klanec pa bo verjetno prišel vsak sam. Med kolesarji bodo velike razlike. Upam, da bom čim dlje lahko sledil najboljšim in upam, da bom obdržal majico za najboljšega mladega kolesarja, « je še, potem ko je že oblekel belo majico, priznal Pavlič.

Značke: Dirka po Sloveniji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ