Marko Pavlič: Za slovo od ekipe v Ruandi

Marko Pavlič: Za slovo od ekipe v Ruandi
13.11.2016 AVTOR: D. Z.
Marko Pavlič je letos še član moštva Cycling Academy. Čeprav že ve, da mu pogodbe ne bodo podaljšali trenutno nastopa na dirki po Ruandi.

"Morda za kakšno manjšo ekipo "
"
Na žalost v naslednji sezoni ne bom član ekipe. Pravega razloga, zakaj dejansko ne želijo podaljšati pogodbe žal ne vem, ” je priznal Marko Pavlič. A vendar prihaja v ekipi do sprememb, letos očitno kar velikih.

“Ekipa bo imela povsem novo jedro, tako da tu kar precej mojih sotekmovalcev ne bo nadaljevalo, ” je še razkril Pavlič. Obenem je potrdil, da je zaenkrat še brez ekipe, vsaj kakšne, ki bi imela kontinentalno licenco. “Morda bom nastopil za kakšno ekipo, ki nima licence. V tej sezoni sem se veliko naučil, še posebej zato, ker smo ekipo sestavljali kolesarji iz desetih različnih držav in kultur. Vsak tako prinese nekaj svoje znanja in razmišljanja.

"Dirka po Hrvaški ni bila dovolj "
Pavliča se spomnimo, ko je v dresu ljubljanske Radenske nosil tudi belo majico najboljšega mladega kolesarja na dirki po Sloveniji. Letos pa je opravljal bolj vlogo pomočnika:

“Proste roke sem imel samo na dirki po Hrvaški, na kateri sem v kraljevski etapi do Učke osvojil 15. mesto. Tam je bilo tudi veliko World Tour in prokontinentalnih ekip. Celo prenos na Eurosportu. Vendar to vseeno ni dovolj, da bi lahko nadaljeval v kakšni izmed kontinentalnih ekip. Tako pač je. ” Zato upa, da bo lahko prek manjše ekipe – v kateri ekipi bo nadaljeval kariero ni razkril – v sezoni 2018 spet prišel v ekipo s kontinentalno licenco.

V sredo dobil klic, zdaj v Ruandi
“Ta ekipa je bila na visoki ravni. Kar se tiče skorajda vsega. Materiala, prehrane, treninga, ” je vseeno priznal Pavlič. Kljub vsemu ostaja ekipi zvest do konca, saj trenutno nastopa na etapni dirki druge kategorije po Ruandi.

“V sredo sem dobil klic, da je možnost za nastop na tej dirki. To je bilo štiri dni pred startom. Želel sem si nastopiti, čeprav v zadnjih dveh mesecih nisem skorajda nič treniral. Tudi ekipa ni nastopala na skoraj nobeni dirki, tako da je bilo sezone praktično že konec, ” je Pavlič pojasnil, zakaj se trenutno nahaja v Afriki, medtem ko je v nedeljo nastopil na ciklokrosu v Cerknici.

Neverjetno število gledalcev
A nad organizacijo dirke je navdušen: “Organizatorji so se potrudili. Marsikatera evropska dirka ni na taki ravni. Ob cestah je veliko ljudi, ki navijajo za vse. Letos na nobeni dirki nisem videl toliko ljudi ob cestah. V Ruandi dirko tudi v živo prenašajo, saj je zanje to največji športni dogodek. Vidi se, da poskušajo državo promovirati skozi športe, kot je kolesarstvo. ” Obenem pa dirka poteka na visoki nadmorski višini, večina etap pa je nadvse razgibanih. Za kolesarji je 3,3 km dolg prolog v Kigaliju, ki ga je dobil Američan Timothy Rugg. Pavlič je bil 44.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ