Marko Polanc: Sodelovati v pobegih in priti med deseterico v etapi

Marko Polanc: Sodelovati v pobegih in priti med deseterico v etapi
13.06.2016 AVTOR: D. Z.
Dirka po Sloveniji. Trener Marko Polanc bi bil zadovoljen, če bi se kateri izmed kolesarjev Radenske Ljubljana v eni izmed etap uvrstil med deseterico.

V zadnjem mesecu zelo uspešni
Marko Polanc bo, tako kot je to že običajno, na dirko po Sloveniji odpeljal kopico mladih kolesarjev. Ti so bili v zadnjem mesecu nadvse aktivni, pa tudi zelo uspešni. S tem je tudi Polanc zadovoljen:

»Tri tedne smo kar dobro dirkali. Rumunija, Madžarska, ki sicer ni bila kategorizirana dirka. Korošec je dirko dobil. Pa v Avstriji drugo mesto. Fantje so res dobro dirkali. Tega je lani v tem času manjkalo. « Obenem pa je Polancu jasno. Te dirke se z dirko po Sloveniji, ki se iz leta v leto lahko pohvali z večjo konkurenco, ne morejo primerjati.

Ostati realen
»Ostati pa moram realen in priznati, da je to za Slovenijo vseeno premalo. Je pa res, da so fantje dozoreli. Lahko pozitivno presenetijo. V prvi etapi bi lahko poskusili. Seveda, če ne bo že od začetka prehitra. Potem je tu še zadnja etapa, « je povedal Polanc. Odkar je med elito odšel njegov sin pravega kolesarja za visoka mesta v skupnem seštevku nima.

Zato so cilji drugačni, skromnejši, pa vendarle: »Poskusili bomo s pobegom. Morda bi se prvi dan kdo lahko spustil v boj za majico med mladimi. Ampak samo prvi dan, kajti Domen Novak je na vzponih za nas premočan. Pa še kdo iz tujih ekip se bo našel. « Njegovi kolesarji so prevozili prvo etapo do Kopra, drugo pa so si ogledali z avtomobilom:

Bežati in priti v etapi med deseterico
»Prva etapa je zelo zahtevna že pred samim zaključkom. Cavendish bo imel malo možnosti, razen če bi se dirka od začetka zaprla. Druga etapa je sploh težka. Dolžina in višinci naredijo svoje. Lahko pa se zgodi, da gre ven skupina in bo glavnina dolgo zadovoljna. Če se kdo od naših znajde vmes, bomo zadovoljni. «

Potem je tu gorski kronometer in zadnja etapa do Novega mesta. Tam naj bi se za zmago pomerili sprinterji: »Tam lahko kaj pokažemo. Imamo tri hitre kolesarje. Jenko, Korošec in Miškulin so v zadnjem času pokazali, da lahko sprintajo. « In, s čim bi bil Polanc zadovoljen? »S kakšno uvrstitvijo med deseterico in s kakšnim pobegom. Da bi opozorili nase. Če bi v prvi etapi oblekli majico za najboljšega med mladimi, bi bilo lepo.  A, jasno je, da lahko to storimo samo prvi dan. «

Značke: Dirka po Sloveniji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ